Gespot: de grootste streetstyle trends van dit moment 

Deze looks spotten modefotografen momenteel het meest.

streetstyle trends

Felle kleuren in de zomer zijn wel een beetje een given. Hetzelfde geldt voor zwierige, luchtige summer dresses. Wil jij jouw kledingkast daarentegen voorzien van nieuwe, originelere pareltjes en kun je nog wat zomerse inspiratie gebruiken? Dit zijn momenteel de grootste hits on the streets.

Trends in New York

Trends worden of geboren op de runway, of ze beginnen in de straten van de zogenoemde Big Four. Oftewel in modesteden Parijs, Londen, Milaan of New York. Streetstyle fotografen Liisa Jokinen en Johnny Cirillo delen met Coveteur welke trends zij momenteel het meest spotten in The Big Apple. Een ding is opvallend. Er wordt korte metten gemaakt met traditionele 'moderegels’.

Fashion kent geen gender meer, zo blijkt ook maar weer als je naar de straattrends in New York kijkt. Dragen waar je je goed in voelt, it is. “Oude onderscheidingen zijn niet meer geldig”, aldus Jokinen. Mannen dragen ‘vrouwenkleding’ en andersom en ook bikinitips en beha's fungeren als top. De regels zijn weggevaagd en we dragen wat we binnenhuis zouden dragen ook buitenhuis. Wij zetten de trends van dit moment op een rijtje.

Comfort voorop 

Tijdens het thuiswerken stond comfort voorop en dit gemakt vertaalt zich naar comfortabele pieces buitenhuis. “Maar die comfy elementen, zoals de joggingbroek, worden nu gecombineerd met chiquere elementen, zoals hoge hakken”, aldus Jokinen.

Wide-leg trousers

Skinny jeans zijn momenteel op z'n retour en wijde broeken zijn hot. “Comfy sweatpants waar we tijdens de quarantaine van genoten, zijn getransformeerd tot erg comfortabele wide-leg baggy broeken voor mannen en vrouwen”, aldus Cirillo.

Vesten

Herinner je je de dad vest nog die in het najaar opkwam? Ook die blijven we deze zomer terugzien, volgens Jokinen. De fotograaf stelt dat de lossere vesten vaak worden gecombineerd met strakke minirokjes en luchtige broeken. “Een fun trend voor de zomer!”

Badpakken, bikini's en beha’s als top

Nog zo’n trend die verder borduurt op comfort. Geen strakke beha’s met beugels, maar aangename alternatieven. “Vrouwen dragen badpakken en beha’s als top - and good for them!”, aldus Cirillo.

Crocs

We hadden niet verwacht dat de Croc het stijlitem van deze zomer zou worden, maar Jokinen doopt het schoeisel al om als ‘the official shoe of summer 2021’. Volgens de straatfotograaf wordt de Croc gedragen op een rebellerende manier.

Cutouts

We hebben lang genoeg binnen gezeten. Tijd om uit die cocon te kruipen en dat mag best door wat extra huid te laten zien.

Fashion
  • Coveteur
  • BrunoPress, Instagram