Ha! Zo ben je volgend jaar 28 dagen vrij in ruil voor 14 verlofdagen 

Want 2022 moet dan toch wel ons jaar worden? 

verlofdagen

Helaas, ook deze zomer is corona nog niet onder de duim. We zien daarmee zomervakanties en festivalletjes in het water vallen. Het is niet zo gek dat velen hun hoop inzetten op de lente en zomer van 2022. Ben jij daar een van? Pak het plannen van je verlofdagen dan strategisch aan.

Feestdagen

De vrije feestdagen die we dit jaar nog hebben, vallen niet bepaald handig. Eerste kerstdag? Die valt op zaterdag. Tweede kerstdag, da’s een zondag. Nieuwjaarsdag? Ook een zaterdag. Niet heel ideaal. Ben je van plan om in april, mei en juni van volgend jaar wat verlof op te nemen? Plan het dan op de volgende manier aan, zodat je lekker veel dagen achter elkaar vrij bent.

Lange paasvakantie

16 dagen achter elkaar vrij met 8 vakantiedagen:
Verlof vragen op: 19, 20, 21,22, 25, 26, 28 en 29 april.
Dagen vrij: van 16 april tot en met 1 mei.

Werk je als ambtenaar? Dan ben je ook vrijdag 15 april vrij.

Lange meivakantie

12 dagen achter elkaar vrij met 6 vakantiedagen:
Verlof vragen op: 27 mei, 30 mei tot en met 3 juni.
Dagen vrij: van 26 mei tot en met 6 juni.

Neem overigens niet meteen al je verlofdagen mee naar 2022. Voor je mentale gezondheid is het ook erg belangrijk dat je dit jaar genoeg vrije dagen opneemt. Psychotherapeut Lucinda Gordon Lennox benadrukt dat we genoeg tijd voor onszelf moeten nemen om te relaxen, ook als je niet op vakantie gaat.

“We gingen door zoals we ook zouden doen voordat de pandemie uitbrak. Je kunt het vergelijken met een sprintje trekken, maar nu wordt duidelijk dat we misschien een marathon rennen en niet sprinten. En wat is het belangrijkste verschil tussen een sprintje rennen en een marathon lopen? We vertragen”, legt Gordon Lennox uit aan Stylist. Neem dus ook de tijd om dit jaar genoeg rust te pakken!

Carriere
  • Stylist
  • Artem Beliaikin