Marie Claires weekendtips

Van zen worden in het museum tot vintage designeritems scoren.

Marie Claires weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

The Rewire Sessions

Wellness in het museum? Het kan! In samenwerking met People's Place Gym lanceert het Nxt Museum de zogenoemde Rewire Sessions. Tijdens een uur durende sessie kom je helemaal tot rust in een omgeving vol audiovisueel pracht en praal van kunstenaar Albert van Abbe. De focus ligt op ademhaling, beweging en hypnomeditatie. De kans dat je na deze sessie nog niet zen bent, die achten we klein.

Wanneer:
Tot en met 2 augustus.

Waar:
Nxt Museum in Amsterdam

Bezoek de Étoile pop-up store

Staat een designeritem bemachtigen nog altijd hoog op je verlanglijstje? Dan moet je dit weekend in Maastricht zijn. Daar bevindt zich momenteel de reizende Étoile pop-up store in de Bijenkorf. Etoile Luxury Vintage verkoopt prachtige vintage pareltjes van merken als Hermès, Dior, Chanel, Fendi and more! Denk hierbij aan tassen, portemonnees en sieraden. De pop-up store vind je dit weekend nog in Maastricht, daarna reist het door naar Utrecht en uiteindelijk zal de store langs alle Bijenkorf-filialen gaan.

Wanneer:
Tot en met 1 augustus.
Daarna gaat de pop-up store bij andere Bijenkorf-locaties in Nederland langs.

Waar:
Bijenkorf Maastricht.

Luizenmoeder - De Film

Van het weer moeten we het dit weekend niet hebben. De temperaturen komen amper boven de 20 graden uit en de weerkaart laat ons veel regen zien. Tijd om de bioscoop in te duiken. Sinds 28 juli draait de langverwachte Luizenmoeder-film in de bioscoop. Directeur Anton heeft de school achter zich gelaten en nu is het opeens aan juf Ank en de andere leerkrachten om de Klimop draaiende te houden. Met juf Ank aan het hoofd – die er soms sowieso best een bijzondere lesmethode op nahield – kan het niet anders dat haar leiderschap voor weerstand zorgt. En dan komen er ook nog eens zaken als onderbezetting, de coronacrisis, veeleisende ouders en een externe manager om de hoek kijken.

Honestly, de recencies van de Luizenmoeder zijn niet denderend. Maar de makers van de show kennende, moet ook de film dezelfde hilarische elementen hebben als de serie. Geen fan van Nederlandse films? Dan kun je ook nog een bezoekje brengen aan Hitman's Wife Bodyguard, Black Widow of Supernova.

Wanneer:
Vanaf 28 juli 2021

Waar:
In vrijwel iedere bioscoop

Lifestyle
  • YouTube
  • BrunoPress, Instagram, Étoile Luxury Vintage