Fan van Bridgerton? Voeg deze serie dan ook maar aan je kijklijst toe

So exciting!

Bridgerton

Ben jij sinds de komst van Bridgerton helemaal gek op kostuumdrama's? Dan ben je niet de enige. Het genre is in trek en daar spelen ook andere producenten handig op in. Sterker nog, niemand minder dan een royal herself wil binnenkort een koninklijke dramaserie uitbrengen.

Kostuumdrama à la Bridgerton

Drama, liefde, verraad, prachtige beelden en indrukwekkende baljurken: het is geen verrassing dat Bridgerton zo ontzettend populair is. Wij kunnen dan ook niet wachten tot het volgende seizoen eindelijk op Netflix verschijnt. In de tussentijd hebben we nog een ander kostuumdrama om naar uit te kijken. De tante van prins Harry, Sarah Ferguson, is namelijk van plan om haar debuutroman Her Heart for a Compass te laten verfilmen tot een dramaserie.

Hoewel de roman pas op 3 augustus in de winkels verschijnt, is een heuse serie à la Bridgerton dus al in the works. "Haar team is in gesprek met ten minste één streamingdienst en zal andere benaderen zodra het boek is afgerond", vertelt een bron aan Variety. "Hieronder vallen ook Amazon en Netflix."

Roman

Nu ben je natuurlijk reuze benieuwd geworden waar de royal roman over gaat. Snappen wij. Het boek is een historische fictie en is gebaseerd op het leven van de familie van schrijfster Sarah. Hiervoor reizen we helemaal terug naar het Engeland, Schotland, Ierland en New York van het Victoriaanse tijdperk. Dat betekent weer veel uitbundige kledij en ongetwijfeld nog meer drama.

"Ik heb goede hoop dat Her Heart for a Compass tot leven zal komen op het scherm", aldus de royal. "De zaken bevinden zich nog in een zeer vroeg stadium, maar we zijn al in gesprek met enkele programmamakers over de potentie om er een historisch drama van te maken." To be continued...

Lifestyle
  • Variety, Grazia
  • Bridgerton