Volledig gevaccineerd? Dit zijn de symptomen als je nu corona krijgt

De symptomen zijn anders dan bij een besmetting zonder vaccinatie.

Gevaccineerd symptomen corona

Iedereen is inmiddels bekend met de symptomen van corona. Als je gevaccineerd bent betekent het niet dat je het virus niet meer kunt krijgen, maar, de symptomen zijn wel anders. Let je op?

Corona terwijl je volledig gevaccineerd bent

Doordat het een nieuw virus is, was in het begin nog niet helemaal duidelijk of je door de vaccinatie alsnog corona kon krijgen of niet. Inmiddels is bekend dat dit wel degelijk kan, maar dat de klachten veel milder zijn. Ook zijn de symptomen vaak anders dan bij een besmetting zonder vaccinatie.

App

In Engeland werd een app gebruikt om besmettingen en symptomen te melden voor wetenschappelijk onderzoek. Dit werd in opdracht van ZOE COVID Symptom Study gedaan. Hieruit blijkt dat mensen die volledig gevaccineerd zijn alsnog besmet kunnen raken. De volgende klachten werden gemeld door mensen met een volledige vaccinatie:

- Hoofdpijn
- Niezen
- Loopneus
- Keelpijn
- Reukverlies

Niezen

Uit het onderzoek blijkt dat hoesten en smaakverlies een stuk minder gemeld werden door mensen die al volledig gevaccineerd waren. Een symptoom dat daarentegen wel veel vaker gemeld is, is niezen.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock