Chic, professioneel en zomers: ook het gilet maakt dit seizoen een comeback 

En ze komen in matching sets. 

Lees ook

Als we een ding weten over het gilet, is het wel dat het item een beetje het ondergeschoven kindje in fashion is. Dat terwijl de waistcoat wel degelijk een plekje in je zomergarderobe verdient!

Waistcoat

Je kunt een langer vest dragen om een simpel plain shirt wat interessanter te maken. Ook kun je de korte variant dragen om hetzelfde effect te bewerkstelligen voor een shirt. Al worden de gilets deze zomer ook veel gedragen als hoofd piece, zonder daaronder nog een shirt. De nadruk ligt dus in z’n geheel op de waistcoat.

Het gilet heeft door de jaren heen een ware make-over gekregen. Het item dat we enkel kenden als een zwart, strak design is no more. Tegenwoordig zijn deze vests gemaakt van chiquere materialen, met strakke en gestructureerde silhouetten. Het past daarom perfect in je zomergarderobe. Zo klassieke modellen kun je dragen naar kantoor en met de casual varianten maak je tijdens afspraken en etentjes met vrienden de blits.

How to wear 

Stylisten neigen momenteel naar de old-school menswear angle wanneer het om het dragen van het gilet gaat. Je kunt het dragen als een two-piece of draag een vest boven een spijkerbroek of (matchende) short. Pluspunt: als je dag afkoelt, draag je het item stijlvol onder een blazer. Win-win!

Bron: TZR | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook