Grote kans dat je deze 6 fouten maakt tijdens het wassen van je haar

Last van droog, pluizig haar met gespleten haarpunten? Dan doe je wat verkeerd.

wassen haar

Haren wassen: we hebben er een haat-liefde verhouding mee. Je lokken voelen amazing aan na een wasbeurt, maar toch stel je het liever iedere keer zo lang mogelijk uit. Merk je dat je coupe snel vet wordt? Of heb je last van droog, pluizig haar met gespleten haarpunten? Dan doe je waarschijnlijk wat verkeerd.

1. Niet de juiste producten

De juiste producten voor je haar gebruiken is key. In veel goedkopere shampoos vind je sulfaten, parabenen en siliconen, die niet veel goeds doen voor je haar. Het investeren in een goede shampoo die deze ingrediënten niet bevat is misschien een investering, maar je lokken zullen je dankbaar zijn. Je haar wordt minder snel vet en ook zullen je haarpunten minder snel splijten – en dat scheelt weer in kosten voor de kapper.

2. Te veel verschillende producten

Gebruik je shampoo, conditioner en een haarmasker uit dezelfde lijn? Dan zullen de producten perfect op elkaar aansluiten. Kies je voor een mix aan producten van verschillende merken? Dan kan het gebeuren dat bepaalde producten elkaar juist tegenwerken. Vet of juist uitgedroogd haar ligt dan al gauw op de loer, en dat wil je niet.

3. Niet goed uitspoelen

Gebruik je de juiste shampoos, conditioners en haarmaskers (uit dezelfde lijn én met de juiste ingrediënten), maar merk je nog steeds dat je haar snel vet wordt? Grote kans dat je je producten dan niet goed uitspoelt. Er blijven hierdoor restjes achter op je hoofdhuid die je haarzakjes kunnen verstoppen, waarna je huid als een malle talg aan gaat maken. Een vette coupe is het gevolg, en daar zit je niet op te wachten. Neem dus niet alleen voor het inmasseren van de shampoo even goed de tijd, maar besteed ook genoeg aandacht aan het uitspoelen van je haarproducten. Tip: vergeet ook niet de bovenkant van je rug goed af te spoelen. Wanneer restjes van shampoo, conditioner of een haarmasker op deze plek blijven zitten, kun je last krijgen van puistjes op je rug.

4. Niet goed inmasseren

Net als het uitspoelen van je producten, is ook het inmasseren belangrijker dan je denkt. Je gebruikt een shampoo om je haar schoon te maken, maar om de shampoo z'n werk te laten doen, moet je het wel op de juiste manier gebruiken. Wrijf de shampoo hierom niet alleen bovenop je hoofd goed in, maar besteed ook aandacht aan de haren op het achterhoofd, de punten en achter je oor. Wedden dat je lokken minder snel vet worden?

5. Te vaak wassen

Ai, dit is een lastige. We weten allemaal dat je je haar niet te vaak moet wassen, maar probeer dit maar eens vol te houden. In principe zou je je haar maar twee à drie keer per week te hoeven wassen. Heb je snel last van vette lokken? Dan zou dit kunnen liggen aan het feit dat je ze te vaak wast. Besteed veel aandacht aan het inmasseren en uitspoelen, en je zal merken dat je haar minder snel vet wordt. En of course is droogshampoo je beste vriend.

6. Verkeerd afdrogen

Last but definitely not least is het afdrogen van je haar. Gebruik jij na het wassen een gewone handdoek om je haar droog te wrijven of wikkel je een handdoek om je natte haar heen? Dan ben je niet goed bezig. Je beschadigt hiermee je haar, aangezien het hierdoor kan afbreken en een pluizige coupe al gauw op de loer ligt. Dep het voorzichtig droog en laat je haar vervolgens aan de lucht drogen. Vind je dit geen prettig gevoel? Gebruik dan een oud t-shirt in plaats van een handdoek, aangezien deze stof je haar minder snel kan beschadigen.

Beauty
  • Grazia
  • iStock