Handig! Dankzij deze hack ligt jouw koffer voortaan als eerste op de bagageband

Deze hack wil je weten!

bagageband

Niet is zo vervelend als eindeloos op je koffer moeten wachten na een (lange) vlucht. Je staat soms minutenlang naar de bagageband te staren of jouw koffer tevoorschijn komt. Gelukkig is dat met de volgende lifehack verleden tijd. Want met dit trucje zal jouw bagage in vervolg als allereerste op de band rollen.

Lang wachten

Wanneer je net een vliegreis achter de rug hebt, moet je nog wachten op je koffer. Als je geluk hebt ligt jouw koffer vooraan en kun je snel vertrekken. Veel vaker gebeurt het dat we pech hebben en lang op onze bagage moeten wachten. Terwijl je de een na de ander zijn of haar koffer ziet pakken, komt die van jou maar niet de band op. Dat lange wachten is vanaf nu verleden tijd, want wij vonden dé tip om jouw koffer als eerste op de band te krijgen.

Speciale sticker

Nog meer goed nieuws: want het is ook nog eens ontzettend simpel. Wat moet je doen? Vraag bij de incheckbalie naar een ‘fragile’-sticker en plak deze op je koffer. Koffers met een breekbare inhoud gaat namelijk als laatste het vliegtuig in, waardoor ze er – uiteraard – ook weer als eerste uitkomen. Let wel goed op dat breekbare bagage niet op een aparte band wordt gelegd, want anders sta je straks urenlang naar de verkeerde te staren.

Tweede optie

Er is nog een tweede optie om jouw bagage na aankomst snel te bemachtigen, maar deze is iets riskanter. Je kunt namelijk proberen om zo laat mogelijk in te checken. Waarom zou je dit risico willen nemen? Nou, omdat jouw koffer dan als een van de laatsten in het vliegtuig wordt geladen. Daardoor komt hij er natuurlijk ook weer als eerst uit. Denk wel even goed na of je dit risico wil nemen, want je vlucht missen is nog vervelender dan even op je koffer wachten.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock