Glowy skin? Deze voedingsmiddelen dragen bij aan een stralende huid

Een smakelijke oplossing voor een betere huid.

stralende huid

Het cliché beauty starts from within is cliché om een reden: het is waar. Je huid is hier geen uitzondering op. Smeren met voedende crèmes en serums kunnen helpen om je huid stralend te houden, maar ook de voedingsmiddelen die je binnenkrijgt spelen een grote rol. Wil jij je huid ook voeden van binnenuit? Dan zit je met het volgende eten goed.

Gember

Op zoek naar een antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen? Dan zit je met gemberwortel goed, weet dermatoloog Paula Simpson. Ook hebben studies al aangegeven dat gember een kalmerende werking op je huid heeft.

Chiazaad

Toen chiazaad aan populariteit won, riep men nog weleens dat het vogelvoer was. Maar wát een vogelvoer is het dan. Het zaadje is erg rijk aan omega 3-vetten. “Deze vetzuren helpen bij het leveren van bouwstenen voor het goed functioneren van huidcellen. Ook helpt het bij de aanmaak van collageen, om de huidfundering sterk en rimpelvrij te maken”, vertelt Joshua Zeichner aan Allure. Ook in lijnzaadolie, koolzaadolie, haring, makreel en zalm zitten veel Omega 3-vetten.

Tomaten

Deze rode vrucht is rijk aan lycopene. Deze antioxidant gaat veroudering van de huid tegen. Ook leuk: het caroteen in tomaten kan ervoor zorgen dat je huidskleur warmer wordt.

Matcha

Matchapoeder is ontzettend rijk aan antioxidanten. Ter vergelijking: een kopje matcha bevat net zoveel antioxidanten als tien koppen groene thee. Matcha heeft veel ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan het roodheid verminderen die veroorzaakt wordt door chronische huidaandoeningen zoals rosacea en acne.

Beauty
  • Toni Koraza