Wat is negging? Alles wat je wilt weten over deze toxic manier van flirten

Een emotioneel manipulatieve flirttechniek.

negging

As we all know gaat daten niet altijd over rozen. Flirten is bijvoorbeeld best wel een vak op zich. Alleen is niet al het 'flirten' even gezond. Neem nu het datingfenomeen negging.

Negging

Flirten en plagen gaan hand in hand. Veel mensen vinden het leuk om wat grapjes over de ander te maken, maar negging is van een heel ander niveau. “Negging is een manier om meisjes te versieren. Het is een negatieve opmerking verpakt als compliment om de onzekerheid van een vrouw te activeren. Het doel van de ‘neg’ is een vrouw te intrigeren en tegelijkertijd in de war te brengen. Dit om haar zelfvertrouwen net genoeg te doen wankelen, zodat ze zal ingaan op jouw avances”, legt Urban Dictionary uit.

In opspraak

De emotioneel manipulatieve flirttechniek kwam onlangs onder de aandacht door de komst van een nieuwe Islander in Love Island UK. Kijkers keken vol verbazing toe hoe nieuwkomer Danny Bibby aan Lucinda Strafford uitlegde waarom hun ‘relatie’ niet werkte: “Ik ben niet het type dat je zal achternajagen zoals een kleine hond. Ik sla je eerder een paar keer neer en plaag je wat.” Maar daar bleef het niet bij. “Je bent zoals een matzwarte Lamborghini waarin ik graag zou rijden, maar als ik de sleutel erin steek doet hij het gewoon niet. Ik heb al een paar onderdelen vervangen, maar hij doet het nog steeds niet. Hij staat nog steeds in de garage.”

Kijkers van Love Island waren woest na de uitzending – en lieten dat goed blijken op Twitter. Zo schrijft iemand: “Ik sla je een paar keer neer?! Gaf Danny nu net openlijk toe dat hij aan negging doet?” Een ander tweet verbaasd: “Hij vergelijkt haar letterlijk met een kapotte auto en ze begint te giechelen?”

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, HLN, Urban Dictionary
  • iStock