Cadeau-inspiratie: 5 tips voor een origineel en persoonlijk cadeau

En dat hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn.

origineel cadeau

Weet jij ook niet meer wat je je familie en vrienden cadeau moet doen? Het is altijd weer lastig om überhaupt iets te verzinnen, laat staan dat het een origineel idee is. Een boek, een fles wijn, een bos bloemen. Zo ver was je nog wel gekomen, maar het is toch leuker om een keer wat origineels te geven, zeker aan je allerdierbaarste. Met deze vijf tips kom jij alweer een stuk verder en verras je je geliefden met een leuk cadeau.

Kleine boetiekjes of webshops

Grotere bedrijven en webshops kunnen altijd wel rekenen op genoeg klanten. Veel leuker is het om op zoek te gaan naar de kleinere winkeltjes en webshops. Hier hebben ze vaak ook originele en niet zulke standaard items. Hier heb je dus sowieso al meer kans van slagen wanneer je op zoek bent naar een uniek cadeau en bovendien steun je daarmee ook nog een kleine ondernemer, die het hard kan gebruiken, zeker in deze tijd.

Cadeau door de brievenbus

Kun je niet op het verjaardagsfeest komen of ben je gewoon op zoek naar een leuke manier om iemand te verrassen? Geef iets door de brievenbus cadeau. Tegenwoordig kun je de leukste dingen laten bezorgen met de post, zoals bijvoorbeeld de lekkerste brownies en zelfs hele borrelpakketten. En wat dus helemaal handig is, de ontvanger hoeft niet thuis te zijn. Het cadeau past namelijk door de brievenbus en hoeft dus niet te worden aangenomen van de pakketbezorger. Zo blijft de verrassing extra groot, diegene zal het niet verwachten en wordt verrast wanneer hij of zij de brievenbus leeghaalt.

Geef een activiteit cadeau

Op een gegeven moment weet je niet meer wat je moet geven, want iemand heeft alles al. De tijd is voorbij dat je wegkomt met een armbandje of een boek. Je wilt niet persé iets geven dat iemand nodig heeft, dat kan hij of zij immers zelf ook makkelijk bedenken en kopen. Geef dan liever een activiteit cadeau. Zo ga je samen iets doen, waardoor je niet alleen de ontvanger blij maakt met een leuke dag, maar ook samen weer een herinnering voor het leven hebt. Je kunt bijvoorbeeld samen ergens gaan eten, lekker brunchen of ‘s avonds uit eten. Maar je kunt ook wat verder gaan en een hele dag vol plannen of zelfs een nachtje weg. Denk eens aan samen suppen, kitesurfen, een nachtje naar Ameland, een lange wandeling maken met aansluitend een relaxavond in de sauna. Noem het maar op. Want wat is er nou leuker dan er samen met je vrienden of familie op uit te gaan en echt een herinnering te creëren? Gegarandeerd dat je hiermee diegene verrast en heel erg blij maakt.

Laat iets personaliseren

Wanneer je echt over een cadeau hebt nagedacht dan laat je zien dat je om iemand geeft en echt de moeite hebt genomen om iets te vinden dat bij diegene past. Je kunt dus gaan voor een standaard leuk kettinkje, maar je kunt er ook voor kiezen om de specifieke geboortesteen van je vriendin erin te laten verwerken of de initialen van haarzelf of haar kind. Dit laat zien dat je extra moeite hebt genomen om na te denken over het cadeau in plaats van snel een ketting uit de winkel te hebben meegegrist. Je kunt die niet alleen doen met sieraden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te vinden die je op een bepaalde manier kunt personaliseren. Met dit verhaal erachter zal het nog dierbaarder zijn voor degene aan wie je het geeft.

Ga zelf creatief aan de slag

Zoals hierboven beschreven kun je iets later personaliseren. Maar het laat nog meer persoonlijkheid zien op het moment dat je zelf echt iets maakt. Dus laat niet een ketting maken, maar koop zelf de spullen en maak hem zelf. Maak een tekening, beschilder zelf een t-shirt, maak een collage van foto’s, schrijf een mooie brief. Allemaal dingen die heel erg persoonlijk zijn en waarmee je je vrienden nog wel eens flink kan verrassen. Misschien ben je wel helemaal niet goed in creatieve dingen, maar daarom zal de ontvanger het des te leuker vinden dat jij het wél gedaan hebt. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een activiteit die je samen gaat ondernemen. Geef bijvoorbeeld een middag pottenbakken cadeau of ga samen op schildercursus. Zo onderneem je niet alleen samen iets leuks, maar heb je ook nog een blijvende herinnering aan je tijd samen. En wie weet, blijkt er wel een schildertalent in je te schuilen.

Lifestyle
  • Monstera