Dit is hoe Kate Middletons stijl veranderde in aanloop naar de verloving met William

Gaf Kates stijl destijds weg dat er een verloving in het verschiet lag?

Lees ook

Afgelopen april vierden Kate Middleton en prins William hun tinnen huwelijk. Daarmee brak niet alleen het tijdperk van Kate als hertogin aan, maar ook die van haar als royal stijlicoon. Kates kledingstijl is door de jaren heen aanzienlijk veranderd en eigenlijk gaf haar transformerende garderobe destijds al aan dat ze wist dat een huwelijk met de Hertog van Cambridge eraan kwam. Dit is hoe Kates stijl veranderde in aanloop naar de verloving.

Veranderende stijl

Al meer dan tien jaar mag Kate zichzelf hertogin en lid van de koninklijke familie noemen, en gedurende dat decennium is haar stijl langzaam maar zeker veranderd. Alles wordt klassieker, bescheidener en formeler (al zien we de hertogin ook gewoon in spijkerbroek), oftewel: Kate bereidt zich voor op haar toekomstige rol als koningin-consort.

Maar al vóór haar verloving met prins William bekend was, maakte Kate een paar aanpassingen in haar kledingkast. We weten niet of dit een subtiel verzoek was vanuit het paleis, of dat Kate zelf besloot dat haar verschijning een tikje koninklijker kon.

Bescheiden

“Haar kleding begon te weerspiegelen wat de mensen ook in haar karakter zagen. Een soort terughoudendheid, bescheidenheid bijna. Ik denk dat dat kwam omdat William en Kate bijna hun verloving gingen aankondigen”, vertelt royaltydeskundige Tom Quinn over de kledingstijl van Kate anno 2010. “Kate begon zich te gedragen op een manier die meer geschikt werd geacht voor een toekomstige koningin.”

Waar de hertogin van Cambridge nu een stijlicoon is als het om classy en chique outfits gaat, ging ze vroeger 'heel gewoon' gekleed volgens de trends van de jaren '00. Vooral favoriet bij Kate waren lage, wijde jeans, jasjes en jurkjes met print.

In 2005 droeg Kate regelmatig casual outfits.

Hoe langer de verkering duurde (ondanks de tussenpauzes), hoe meer jurkjes Kate leek te gaan dragen. Al hield ze het vaak bij zwierig en kort, ook de later zo geliefde bloemenpatronen begonnen we al te zien!

In 2006 werd Kate vaker gespot in jurken.

Na een jarenlange knipperlichtrelatie verloofden Kate en William zich officieel in november 2010. In de maanden daarvoor werd Kate steevast in keurige outfits op de kiek gezet: een duidelijke aanwijzing dat we met een royal-to-be te maken hadden!

Eerder waren het nog drukke jurken. Later droeg Kate jurken die wat rustiger waren.

En toen was daar die saffieren verlovingsring, fonkelend aan haar vinger. Met haar donkerblauwe jurkje zette Kate meteen de toon voor haar toekomstige royal looks: klassiek, bescheiden, getailleerd en elegant.

Kate Middleton in een jurk van Issa. Binnen 24 uur na de bekendmaking van de verloving was de jurk volledig uitverkocht.

Bron: Marie Claire UK, Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook