Zeemeermingroen is de haarkleur du moment 

De kleur is een grote haartrend voor dit seizoen.

Zeemeermingroen is de haarkleur du moment 

Vergeet zacht blonde highlights en dito balayages. De haartrend du moment hoeft helemaal niet zo natuurlijk te lijken. Onlangs won de blauwe coupe al aan populariteit en opnieuw zien mensen het wel zitten om hun haar in een opvallende kleur te verven. Zeemeermingroen, it is.

Groene kleuren

Het lijkt erop dat groen de haarkleur van dit moment is en dat het een nog grotere trend wordt in de herfst. En hold on a second, voordat je de kleur helemaal afzweert. Wij waren er ook niet helemaal zeker van, maar de juiste groentint kan prachtig staan. Iets wat colourist Rex Jimieson beaamt. "Groen is een mix van blauw en geel. Het ziet er daarom goed uit bij mensen met een warme of koele skin tone", zo vertelt hij aan Popsugar.

Waarom juist opvallende kleuren momenteel in trek zijn? Daar heeft haarspecialist Josh Wood wel een idee over. Hij stelt dat we allemaal toe zijn aan wat jeu. We zijn coronamoe en met een beetje kleur maken we het wat leuker. "Er blijkt een ware behoefte te zijn aan zelfexpressie", legt hij uit aan Stylist. De kleur groen maakt ons haar van nature niet aan en juist daarom kun je met deze kleur een statement maken.

Bij zeemeermingroen kun je aan verschillende groene tinten denken. Zo kunnen mensen met van nature donker haar gaan voor een wat donkerder groen. Heb je juist blond haar van jezelf? Dan zou je je haar in een lichtgroene kleur kunnen verven die bijna neigt naar blauw. Al zou je ook voor andere kleuren groen kunnen gaan. Everything is possible.

Chic

Niet verkeerd, toch, bovenstaande looks? Bij groen denken we toch al snel aan een punk look, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Ook haarstylist Jeremy Tardo is weg van de groene kleur. "Wanneer we denken aan groen haar, denken we niet meteen aan verfijnd. However, deze kleur is chic AF."

Beauty
  • PopSugar, Stylist
  • BrunoPress, Instagram