Marie Claires weekendtips

Van een romantisch openluchtfestival tot de beste filmtips.

Marie Claires weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Feeling romantic

De romantici en muziekliefhebbers onder ons moeten in Rotterdam zijn. Daar vindt aankomende zaterdag en zondag het Weekend van de Romantische Muziek plaats. Tijdens dit openluchtfestival kun je genieten van klassieke en romantische muziek met als hoogtepunt het Maanlichtconcert op zaterdagavond. Geheel in stijl natuurlijk. Zo wordt het evenement sprookjesachtig aangekleed en je kunt er genieten van heerlijke hapjes van foodtrucks of van luxe diner boxen.

Wanneer:
21 en 22 augustus.

Waar:
Park bij de Euromast, Rotterdam.

Filmpje in het bos

We kennen inmiddels wel de rooftop cinema's of de bioscopen aan het water. Maar het kan ook in het bos, zo bewijst de BosBios. Dit weekend kun je midden in de natuur genieten van een aantal Oscarwaardige films, denk aan Blue Valentine, Captain Fantastic en Woman. Maak er meteen een heel avondje uit van door vooraf te genieten van een milieupositief hapje en drankje.

Wanneer:
18 tot en met 22 augustus.

Waar:
Buitenplaats De Hoorneboeg, Hilversum.

Kijktip: Donton Abbey

Wellicht heb je de hele serie al een keer gezien, wellicht nog niet. Sinds deze week staat de kostuumdramaserie Downton Abbey weer op Netflix. Hierin maken we kennis met de familie Crawley en hun bedienden en krijgen we mee hoe het eraan toegaat op het landgoed in het fictieve Downton Abbey. De serie werd beloond met tig prijzen, waaronder 15 Primetime Emmy Awards. Een serie die het kijken waard is, dus!

Lifestyle
  • iStock, Instagram, Facebook