Deze designertassen schijnen het investeren waard te zijn 

Voor rente bij de bank hoef je in ieder geval niet te sparen. 

Lees ook

Bepaalde dingen zijn een investering waard en met een beetje geluk kun je die zaken weer verkopen voor een hogere waarde. Een eigen huis is misschien wel het bekendste voorbeeld daarvan. Al moet je momenteel van goeden huize komen (pun intended) om er een te kunnen kopen. Een ander, iets minder voor de hand liggend investement good, is een designer handtas. En dit zijn de pareltjes die je na verloop van tijd best voor een hoger bedrag kunt verkopen.

Meer waard

Een designer bag is geen goedkope aankoop, maar het is er wel eentje die jou extra geld kan opleveren als je ‘m wilt verkopen. Van belang is wel dat je de tas goed onderhoudt als je er zeker van wilt zijn dat je er rente mee kunt verdienen.

Volgens resale website Open for Vintage is er momenteel een nieuwe trend gaande onder de high-end designers. Designers kijken volgens de verkoopsite naar voorgaande seizoenen om zich te laten inspireren. Hiermee proberen ze klanten die normaal alleen in de winkel kopen te inspireren om ook online aankopen te doen. En juist omdat tassentrends uit het verleden weer worden aangehaald, worden ook de daadwerkelijke tassen uit het verleden meer waard. “Vorig jaar zagen we dit ook terug in de verkoop van handtassen”, stelt Open for Vintage. “Dit was goed voor twee derde van onze omzet.”

Wil je een tas kopen als investering? Schaf dan wel de 'juiste' designer aan. Niet alle designertassen stijgen namelijk in waarde over the years. Het gaat hierbij om merken die lange wachtlijsten hebben voor hun nieuwe tassen en die met vakmanschap tot stand komen. Benieuwd welke tassen momenteel goed verkopen? Wij zetten het op een rijtje.

Louis Vuitton

Het klassieke LV-logo zien we altijd terug op de meest iconische tassen van het merk. Een tas bemachtigen wordt volgens Open for Vintage echter steeds moeilijker door een groeiende wachtlijst. “Mensen gebruiken vintage dan als manier om toch snel een most-wanted Louis Vuitton-tas te bemachtigen.”

Chanel

Ook Chanel is een investering waard. De prijzen van dit merk blijven maar stijgen en daarom wordt steeds vaker voor een vintage-tas gekozen. Een tas die tien jaar geleden nog € 3000 kostte, kan nu €4000 kostten. Vang je er dan €3500 voor? Dan is dat een win-win voor zowel de koper als verkoper.

Dior

Nog zo'n eeuwige favoriet zijn de tassen van Dior. In 1969 lanceerde het merk een oblique design en in 2020 kwam het merk opnieuw met een lijn met dit design.

Gucci

Gucci is ook zo'n merk die niet bang is voor een retrodesign. Dus ook met een designertas van dit merk dit je goed.

Prada

Nog een merk dat een stijl uit het verleden nieuw leven inblies? Prada! De Nylon-tas is momenteel zelfs zo geliefd dat de verkoop ervan de met 150 procent steeg. Not bad!

Hermès

Een tas die het nóg beter deed dan Prada is Hermès. De iconische Hermès Birkin 25 welteverstaan. De verkoop ervan steeg het afgelopen jaar 185 procent en ook de vintage versie van de tas is enorm in trek.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook