Aha! Dit is hoe lang je gemiddeld in je leven voor je kledingkast staat

Hoeveel minuten sta jij elke ochtend voor je kast?

kledingkast

Soms heb je van die dagen dat je uren voor de kledingkast staat omdat je niet weet wat je aan moet trekken. Om er vervolgens achter te komen dat dat ene leuke shirt net in de was zit. Zonde van je tijd! Maar hoeveel tijd besteden we eigenlijk aan het uitkiezen van kleding? Scroll naar beneden voor het antwoord, als je dat tenminste durft. Het is namelijk veel hoger dan je wellicht verwacht…

Gemiddeld

Warenhuis Matalan heeft onderzoek gedaan naar deze bezigheid onder 2.500 volwassen vrouwen, allemaal woonachtig in Groot-Brittannië. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de gemiddelde vrouw tijdens haar leven in totaal 287 dagen voor de kledingkast staat. Dit tel je al snel bij elkaar op als je kijkt naar hoelang we al bezig zijn met het uitzoeken van een paar schoenen. De gemiddelde vrouw is dus bijna een jaar van haar leven bezig met het uitzoeken van een outfit. Bizar!

Minuten

Leuk om te weten: uit het onderzoek kwam ook naar voren dat vrouwen iedere ochtend gemiddeld zestien minuten bezig zijn met het uitkiezen van een outfit. Ga je een avond op stap? Dan duurt dit gemiddeld twintig minuten. Wanneer je dan ook nog bedenkt hoelang we met ons haar bezig zijn, dan is het in totaal zo’n vijftien maanden van ons leven. Als we op vakantie zijn, blijven we iets langer in ons bed liggen. Dan spenderen we gemiddeld tien minuten aan het uitzoeken van een outfit.

Kledingstukken

Benieuwd wat je dan zoal in de kledingkast hebt liggen? Gemiddeld 152 kledingstukken, waarvan vierenveertig procent bestaat uit kleding die we regelmatig dragen. Een op de acht respondenten liet weten dat ze meer dan 300 kledingstukken in de kast hebben. Hiervan zei een op de vijf dat ze ‘niets had om aan te trekken’.

En de mannen?

Wie denkt dat alleen vrouwen ijdel zijn, heeft het goed mis. Brits Warenhuis Mark & Spencer heeft hier onderzoek naar gedaan en kwam achter interessante feiten. Een man spendeert bijvoorbeeld zo’n dertien minuten per dag aan het kiezen van een outfit. Tel je dit bij elkaar op en dan is een man in totaal drie volle dagen per jaar bezig met het uitzoeken van een outfit. Dat is iets korter dan een vrouw, maar alsnog best lang voor iemand die steeds hetzelfde t-shirt draagt…

Fashion
  • Tips & Weetjes
  • iStock