Yikes! Dit schijnen de vieste plekken op het vliegveld te zijn 

Welke plekken je beter kunt vermijden als je op het vliegveld bent.

Lees ook

De kans dat je corona op het vliegveld oploopt is volgens experts erg klein. Maar goed ook, want je wilt niet met COVID-19 op je vakantiebestemming aankomen. Toch zijn en blijven vliegvelden een bron van germs. Wat de vieste plekken dan zijn? Wij zetten ze op een rijtje.

Relingen

Handig, een reling bij de trap om je aan vast te houden, maar schoon zijn ze niet. Gebruik de reling wel indien jij die nodig hebt, maar was daarna je handen wel. Specialist in infectiepreventie Lauren Bryan adviseert om altijd een handgel mee te nemen, voor het geval je niet genoeg tijd hebt om nog naar een toilet te gaan om daar je handen te wassen.

Armleuningen

“Plekken op het vliegveld die regelmatig worden aangeraakt, maar niet regelmatig worden schoongemaakt, zijn armleuningen”, vertelt Kelly Reynolds, professor van de afdeling Community, Environment & Policy aan de University of Arizona, aan Huffpost. “Deze plekken zijn hot spots voor bacteriën. Het is daarom geen gek plan om de leuning even schoon te maken met desinfecterende wipes.

Touch screens

Steeds meer vliegvelden zijn voorzien van moderne technologie. Niemand kijkt er dan ook vanop als je je boardingpass kunt ophalen bij een touch screen. Al zijn je handen na gebruik hiervan ook wel gebaat bij wat hand sanitizer. Kadi Banjoko, werkzaam op de afdeling klinische epidemiologie aan de Ohio State University, denk dat self check-in schermen het smerigste onderdeel op een vliegveld zijn. “Mensen zouden zeker handgel moeten gebruiken nadat ze zo’n touch screen aanraken”, aldus Banjoko.

Beveiligingsbakken

We snappen dat je spullen gescand moeten worden voordat je naar het passagiersdeel van het vliegveld mag. Ook snappen we dat het dan wel zo handig is om je spullen in bakken te doen. Maar die plastic trays in the security area zijn helemaal niet fris. Uit onderzoek uitgevoerd op het vliegveld van Helsinki blijkt dat de helft van die bakken het rhinovirus of adenovirus bevatten. Oftewel, het virus waar je verkouden van kunt worden. Dus nogmaals, houd een hand sanitizer gereed.

Bron: Huffpost | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook