Is een glazen nagelvijl daadwerkelijk beter voor je nagels? 

Dit zijn de voordelen van een kristallen nagelvijl. 

nagelvijl

Niemand vindt het een straf om naar de manicure te gaan om je nagels en handen te laten pamperen. Al vindt je maandelijkse budget daar natuurlijk wel weer wat van. Dus gaan we ook thuis – gewapend met een nagelvijl – aan de slag. Maar over die nagelvijl gesproken, welke soort is eigenlijk het beste voor je nails?

Materiaal

Van welk materiaal je nagelvijl ook is gemaakt, it does the job wanneer het aankomt op je nagels in model brengen en korter vijlen. Als is de ene soort toch wel echt beter dan de ander. Zo steekt de glazen nagelvijl, ook wel de kristallen vijl, er met kop en schouders bovenuit.

“Glazen nagelvijlen zijn in staat om snel alle ruwe randjes van je nagel glad te strijken”, vertelt nagelexpert Lexi Suga aan InStyle. “Ze zijn het meest geschikt voor natuurlijke nagels, omdat de schuurkorrel erg fijn is.” Al betekent het niet dat je de vijl niet kunt gebruiken voor gel- of kunstnagels. “Het kan wel, maar het duurt heel erg lang en je glasvijl zal dan sneller slijten.”

Onderhoud 

Volgens de nagelexpert gaat een glazen nagelvijl ongeveer een maand mee. That is als ze dagelijks door professionals worden gebruikt. Thuis zal-ie veel langer meegaan. Al is het wel belangrijk dat je ze dan goed schoonhoudt. Zeker wanneer de vijl wordt gedeeld (bijvoorbeeld in een salon, of wanneer je partner ‘m ook gebruikt) is het belangrijk om de vijl steriel te houden. Is gelukkig helemaal niet lastig. Was de file gewoon met water en zeep of alcohol en dep daarna droog.

Een ander voordeel van de glazen nagelvijl is dat-ie ook iets minder milieubelastend is. Zo gaat deze vijl een stuk langer mee dan de andere vijlen die je vaak na een sessie nagels modelleren al weg kunt gooien. “Glazen nagelvijlen zijn veel duurzamer”, stelt Suga. “Ze zijn gemakkelijk te desinfecteren en kunnen meer dan zes maanden tot een jaar gebruikt worden.” Wel tipt Suga om de vijl liever niet met anderen te delen om er zo lang mogelijk profijt van te hebben.

Beauty
  • InStyle
  • iStock