Trendy de herfst in: deze broeken zijn een musthave in je garderobe

Deze modellen broeken ga je dit najaar overal zien.

Het voelt een misschien beetje premature om nu alvast aan de herfst denken. Het duurt immers nog zo'n drie weken voor die tijd van het jaar officieel aanbreekt. Toch kijken we reikhalzend uit naar de trends van volgend seizoen. Het lijkt erop dat we komend najaar veelal gaan variëren en spelen met verschillende soorten broeken. Donkere zachte stoffen, wijde modellen en flamboyante printjes: we vertellen je wat de laatste trends op het gebied van broeken zijn.

Comfy maar cute

Natuurlijk hadden we deze zomer liever meer zon en warme temperaturen gehad. Toch kunnen we ook al best een beetje uitkijken naar het volgende seizoen. Het seizoen van de cosy truien en knitwear, maar ook van de ó zo classy leren broek bijvoorbeeld.

De trend van het aankomende seizoen is kleding die warmte biedt, maar niet per se dik aanvoelt. Denk aan losse broeken, lichte trui, oversized blouses en comfi vesten. And it's all about the right pairing. Zo kun je een korte broek met hoge laarzen en een luchtig knitwear vest nu al dragen, of je kunt gaan voor een lange broek met een oversized overhemd.

Pantalon

Team skinny jeans lijkt er toch aan te moeten geloven dat de skinny het afgelopen jaar veel terrein heeft verloren. Loose-fit broeken, it is. En zeg nu zelf: het is toch best een fijn lookje? Of je nou voor een losse chique pantalon gaat of voor een wide leg denim broek: je paradeert gegarandeerd fashionable over straat.

Combineer een pantalon met een paar (platform)sneakers om voor een ietwat stoerdere look te gaan of kies er juist voor een punt-of blokhak onder te dragen voor een klassiekere look. Donkergrijs, beige of zwart zijn de kleuren die jij in je achterhoofd moet houden voor een goede pantalon. Gooi er een oversized blazer overheen en you're good to go.

Bootcut jeans

Als we een ding hebben geleerd tijdens de coronacrisis is het wel dat fashion comfortabel en stylish kan zijn. En hoewel de skinny jeans heel comfy zit, zullen we er langzamerhand toch echt afscheid van moeten nemen als het aan de laatste modetrends ligt. Maarre, het maar zo kunnen dat onze garderobe binnenkort wél wordt uitgebreid met dit iets comfortabele 90’s item. Dé denimtrend van dit jaar is er eentje die we ook al voorbij zagen komen in de nineties. Welke jeans het straatbeeld post corona dan zal sieren? De bootcut jeans. Deze spijkerbroek, die rondom de enkel flared, wint momenteel al aan populariteit.

Hoe je 'm het beste combineert? Met een puntige classy laars zoals de cowboy laars en een oversized blouse. Niet zo van de blousjes? Gooi er een oversized t-shirt overheen en klaar! De flared pijp zorgt op zich al voor een fashionable gezicht, maar wil je toch uitpakken, dan kun je een stoere riem toevoegen of een spencer over je oversized blouse gooien.

Wide leg jeans

Enne, we gaan nóg een stukje verder in de tijd voor deze trend. Deze denimtrend van aankomend seizoen neemt je mee terug naar de seventies. De jeans die je deze herfst veel gaat zien? De high-waisted wide-leg spijkerbroek a là Farrah Fawcett! Een flatterend model, omdat de spijkerbroek bij je taille strak zit en daarna wijd uitloopt, waardoor je direct een stukje langer oogt.

De spijkerbroek kun je op verschillende manieren dragen, ga bijvoorbeeld voor een simpel wit t-shirt of combineer 'm juist met een klassieke blazer. De opties zijn eindeloos! Op Instagram zien we dat verschillende modeliefhebbers ook fan zijn van de jeanstrend. Doe hieronder inspiratie op of scroll nog verder naar beneden voor andere trends.

Printjes

Steeds meer merken lanceren een printed jeans (die momenteel ook nog eens als warme broodjes over de toonbank gaan) en we zien de broek ook vaker voorbijkomen in onze Instafeed. Deze zomer zagen we allerlei vrolijke kleurtjes en printjes terug op broeken en deze herfst zal dat niet veel anders zijn.

Echter maken de mintgroene en lila printjes plaats voor bruin, donkergroen en donkerrood. Met name de bruine broek is een musthave voor dit najaar. De geprinte broeken zien we vooral terug in het populaire kick flare model. Deze flared broek is net wat korter dan de normale flared pijp, en perfect te combineren met stoere biker boots of hoge gympen.

Wat is jouw favoriete broekentrend voor komend najaar?

Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws