Kantoorbaan? Na 10 uur beginnen schijnt beter voor je gezondheid te zijn

Wij draaien ons nog een keertje om.

Gaat voor jouw gevoel de wekker ook steeds eerder af? You're not the only one! Wanneer je geen ochtendmens bent, kan het opstaan nogal een obstakel zijn. Enne, dan heb je ook nog eens een hele werkdag voor de boeg. Zucht! Maar we hebben goed nieuws. Want wist je dat vroeg beginnen ontzettend slecht voor je lichaam blijkt te zijn? Uit onderzoek blijkt dat dit zelfs effect kan hebben op je manier van werken. Ha! Laat dit artikel maar aan je baas lezen, dan kun jij je voortaan rustig nog een keertje omdraaien.

Grote invloed

Goed nieuws voor mensen die geen vroege vogels zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je het beste je werkdag kunt beginnen om tien uur s’ ochtends. Dit heeft met name te maken met hoeveel slaap je nodig hebt. Als je van negen uur tot vijf uur werkt, is de kans groot dat je te weinig slaap hebt gehad. En dit slaaptekort heeft weer invloed op je stemming, je mentale gezondheid en de prestatie van je werk. Wanneer je om tien uur begint, ben je voldoende uitgerust om de dag goed te beginnen.

Schooltijd

Niet alleen werkende mensen moeten later beginnen, ook de schooltijd van kinderen kan beter wat later. Kinderen blijken namelijk rond elf uur ‘s ochtends veel betere schoolpresentaties neer te zetten dan in de ochtend. Het is zelfs zo dat kinderen zich in de ochtend heel moeilijk kunnen concentreren.

Extra hard werken

De onderzoekers van de studie zijn van mening dat een slaaptekort een groot probleem is. Veel mensen hebben hier namelijk last van. Als mensen weinig slapen, moet het lichaam extra hard werken om alles voor elkaar te krijgen. Een baan waarmee je negen tot vijf werkt is dan ook helemaal niet gunstig. Wanneer je wel voldoende nachtrust hebt gehad, begin je de dag uitgerust en met een frisse blik. Hier worden je presentaties ook een stuk beter van.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws