Overweeg je botox? Dan wil je eerst dit ingrediënt uitproberen

Lijkt op retinol, maar dan zonder de bijwerkingen.

Zoek jij ook altijd trouw naar de beste en meest effectieve huidverzorgingsproducten die ook echt resultaat opleveren? You're not the only one! De ene keer heb je succes en ontdek je een product dat zo goed is dat het een plaats in je dagelijkse routine krijgt, terwijl je de andere keer weer kijkt naar cosmetische ingrepen om de klus te klaren. Als je het gevoel hebt dat je in tweestrijd staat met je anti-verouderingsroutine en daarom botox overweegt, dan hebben we goed nieuws. Zo is er namelijk een ingrediënt die ook de truc schijnt te doen.

Het ingrediënt

Welk ingrediënt dit is? Volgens experts zou je op zoek moeten gaan naar copper peptides, oftewel koperpeptiden. Dit schijn hét ingrediënt te zijn die collageen versterkend kan werken. Koperpeptiden worden al tientallen jaren gebruikt dat vooral wordt toegevoegd in producten voor wondgenezing. Daarnaast schijnt het ingrediënt veelbelovend te zijn als het aankomt op anti-aging, waardoor de werkzaamheid vergeleken wordt met de jeugd-opwekkende resultaten van botox. “Koperpeptiden zijn een van de meest toonaangevende peptiden in huidverzorgingsproducten en stimuleren effectief de collageen- en elastineproductie en verhogen de celvernieuwing”, legt dermatoloog Geeta Yadav uit. Sounds good, right?

Onderscheidende factor

Wat het verschil is tussen koperpeptiden en andere peptiden in je huidverzorging? Volgens Dr. Yadav hebben ze een onderscheidende factor, want copper peptides zijn ook ontstekingsremmend en spelen een essentiële rol bij huid- en wondgenezing. “Vooral na medische behandelingen kan een irritatie van de huid ontstaan, denk aan chemische peelings en laserbehandelingen. Koperpeptiden kunnen deze huidontstekingen verminderen, waardoor je deze behandelingen makkelijker kunt verdragen.”

Voor wie is het geschikt?

Volgens dermatoloog Jessie Cheung zijn koperpeptiden geschikt voor iedereen die de structuur en stevigheid van de huid wil verbeteren, schade door de zon wil herstellen, of fijne lijntjes, poriën en verslapping wil verminderen. Pas alleen wel op als je vitamine C in je skincare routine gebruikt. Dr. Yadav voegt eraan toe dat je het ingrediënt ook beter niet met retinoïden of chemische peelings kunt gebruiken, dit kan namelijk irritatie veroorzaken. Oppassen dus!

Wist je dat je koperpeptiden in vrijwel alle soorten huidverzorgingsproducten kunt vinden? Denk aan serums, oogcrèmes, gezichtsmaskers en zelfs lippenbalsems. “Je kunt het vaak vinden in je ingrediëntenlijst onder het label: GHK-Cu, koper lysinaat, koper prolinaat, koper gluconaat, koper amino, of koper tripeptide”, aldus dermatoloog Cheung.

Bron: Coveteur | Beeld: iStock

Laatste nieuws