Op deze manier kun je dichter bij je spaardoel komen 

Een effectieve manier!

September is alweer gearriveerd en dat betekent dat we over vier maanden al in 2022 zitten. Maar voor het zover is hebben we nog wel kerst. And we all know: dat betekent geld over de balk gooien. Wil je daarom nu juist wat extra geld sparen voor het jaarlijkse festijn losbarst? Wij delen een handige techniek.

Een maand zonder extra uitgaves

Een no-spend month is volgens Sarah Dove en Laura Dove, founders van het financiële welzijn platform Copper Coin Club, een goede manier om je spaardoel een kickstart te geven. Een no-spend month betekent overigens niet dat je helemaal niets uitgeeft – we houden het graag realistisch. Het betekent wel dat je probeert om je uitgaven zo beperkt mogelijk te houden. Denk aan boodschappen, je huur of hypotheek en andere rekeningen.

“Het idee van de no-spend month is dat je gebruikt wat je al hebt”, vertelt Sarah aan Stylist. “Het is een goede manier om je financiën te resetten en het helpt je om slechte uitgaves een halt toe te roepen.” Het houdt in dat je overbodige luxe deze maand aan je voorbij laat gaan, denk aan etentjes buiten de deur, koffietjes onderweg naar het werk of nieuwe kleding die je niet per se nodig hebt.

Je wilt zo’n maand zonder uitgaves niet zomaar ingaan. Een voorbereiding is wel gewenst. Sarah en Laura delen dan ook de volgende tips:

Stel realistische doelen 

“Het is heel belangrijk dat je de juiste maand kiest om dit te doen”, vertelt Sarah. Je kunt het dus beter niet doen als jij al een weekendje weg hebt gepland of in de maand december met al die Sinterklaas- en kerstuitgaves.

Heb je de juiste maand gekozen? Dan doe je er volgens Sarah en Laura goed aan om een lijst te maken met essentiële uitgaves en om je hier ook aan te houden.

Stel je vrienden op de hoogte

Ook als je geen dingen hebt gepland, kunnen vrienden je last minute wel uitnodigen voor allemaal leuke activiteiten. En dat betekent vaak meer geld uitgeven. Volgens Laura kun je je vrienden dan ook het beste op de hoogte stellen van je project. “Het is makkelijker om aan iets vast te houden als mensen weten dat je het doet.” Of nog beter: vraag aan je vrienden of ze ook mee willen doen!

Plan leuke gratis activiteiten

Een hele maand niets leuks doen, houdt niemand vol. Plan dus van tevoren wat gratis activiteiten in met vrienden. Ga bijvoorbeeld samen een wandeling maken, organiseer een spelletjesavond en houd een filmavondje met een vriendin. Opties genoeg!

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws