Hebben: dé laarzen die je aankomend seizoen veel gaat zien

Sandalen, no more. 

Lees ook

Misschien zit jij momenteel nog heel erg in een sneaker/sandalen-mood. Niet zo heel gek, want we gaan een paar heerlijke septemberdagen tegemoet. Maar met het regenachtige weer dat er ongetwijfeld aankomt – o, die Nederlandse herfst – willen we ook kunnen bouwen op een paar goede laarzen.

Herfstlaarzen

Laarzen zijn inmiddels a year-round staple geworden. We dragen dit schoeisel niet alleen in de koudere maanden van het jaar, maar ook in summer. Al gaan we dan heus niet voor de warmste laarzen die er zijn. In de herfst en winter daarentegen willen we wel weer de laarzen die onze voeten warm houden. Én we willen een paar dat ook nog eens fashionable is.

Zeker als je gaat voor kwaliteit, kan een nieuw paar boots best een aanslag op je bankrekening zijn. Dus welke laarzen zijn komend seizoen het investeren waard? Schoenexpert Mary Alice Malone, founder van het schoenenmerk Malone Souliers, verwacht dat we de volgende laarzen deze herfst, maar óók de herfst daarna, veel gaan zien.

Rijlaarzen

Volgens Malone zijn riding boots een staple voor hen die graag midi-lengte rokken dragen. “Het is veelzijdig, eigentijds en je hoeft er niet per se een panty bij te dragen”, vertelt Malone over de laars in combinatie met een rok aan InStyle.

Laarzen met een all-terrain look

Volgens Malone gaan ook laarzen met een any-terrain appeal dit jaar groots worden. “Deze ontwerpen brengen ons opnieuw in contact met het buitenleven en combineren die functie met mode. Denk aan hybride wandelschoenen, rubberen zolen en de heruitvinding van de klassieke wellington.”

Cowboylaarzen

Afgelopen zomer won de cowboylaars al behoorlijk aan populariteit en voorlopig is the boot nog niet op z’n retour. Een item dat een beetje toughness aan elke outfit kan toevoegen.

Nauwsluitende boots met veter

Laarzen met korsetten, gebogen lijnen en nauwsluitende pasvorm gaan we dit seizoen ook veel terugzien. Het is het type schoen dat de natuurlijke vorm van je voet benadrukt op een chique manier.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook