De leukste manieren om een langeafstandsvriendschap te onderhouden 

Uit het oog, maar niet uit het hart.

langeafstandsvriendschap

Soms ontmoet je van die personen met wie je meteen een klik hebt. Al kan het voorkomen dat die persoon niet dichtbij woont. Of misschien verhuist die ene vriendin van jou wel naar de andere kant van het land of zelfs het continent. Maar op de volgende manieren kun je gelukkig een langeafstandsvriendschap onderhouden.

Verstuur een aardigheidje 

Hoe leuk is het om een vriendin op afstand te verrassen met een kleinigheidje? Dat kan een handgeschreven ansichtkaartje zijn (bijvoorbeeld van jouw woonplaats) of een lief gedichtje. Is jouw vriendin jarig? Dan kun je ook een presentje opsturen. Tegenwoordig zijn er genoeg cadeautjes die door de brievenbus passen en die heel aankomen als je het maar in de juiste verpakking verstuurt. Wil jij liever een groter item naar die dierbare vriendin sturen? Dan kun je dat altijd nog doen in een geschikte verzenddoos.

Maak plannen

Natuurlijk kun je met elkaar bellen, Facetimen en chatten, maar uiteindelijk wil je met een langeafstandsvriendin ook wel in real life afspreken. Het kan al zo simpel zijn als samen een theetje doen. Al zal dat niet snel het geval zijn als jullie ver uit elkaar wonen. Maar maak in ieder geval wel plannen om iets te doen. Ga samen op city trip of reis af naar een plek wat voor jullie allebei halverwege is. Door plannen te maken houd je jullie vriendschap levendig en weten jullie beiden wanneer je de ander weer gaat zien.

Houd je social media bij

Regelmatig bellen en het hebben over jullie leven is een ding, maar voor de ander kan het ook heel leuk zijn om meer te zien. Letterlijk. Natuurlijk houd je social media niet bij voor die ene persoon, maar het kan voor hem of haar wel heel fijn zijn om te zien wat je doet.

Vraag regelmatig hoe het echt gaat

Als jullie met name communiceren via berichtjes, is het makkelijk om te zeggen dat het goed met je gaat terwijl je je misschien een beetje mwah voelt. Voor jouw vriendin kan precies hetzelfde gelden. Ook als je geen beller bent, kun je met een berichtje laten weten dat je ervoor diegene bent. Neem dus de tijd om te vragen hoe het écht met iemand gaat en luister naar diegene.

Netflixen

We weten door corona inmiddels allemaal dat het mogelijk is om op afstand samen een filmpje te kijken, dus maak hier gebruik van! Plan een filmavondje in en kies allebei een film uit. Kijk dan bijvoorbeeld eerst jouw film en daarna die van haar. Veel streamingdiensten bieden nu zelf die optie, maar je kunt ook gebruik maken van populaire chrome-extensies.

Maak samen een virtuele wandeling

Bellen kun je doen terwijl je lui op de bank hangt, maar je kunt ook afspreken dat jullie ‘samen’ gaan wandelen. Spreek een tijd af wanneer jullie wandelen en start beiden op een plek die jullie nog graag willen verkennen. Wandel al kletsend de route en stuur elkaar foto’s van de mooie plekjes die je tegenkomt.

Kook hetzelfde gerecht

Vaak zijn we aan het Facetimen terwijl we niet echt iets doen. En daar kunnen we makkelijk verandering in brengen. Ga bijvoorbeeld samen koken! Kies in dit geval voor een gerecht dat een van jullie heel goed kan en leer het de ander. Prik de datum, zorg dat jullie de boodschappen in huis hebben en zet je telefoon of tablet op een plek dat je de ander ook kunt zien terwijl jij de voorbereidingen voor het kokkerellen treft.

Speel samen een spelletje

Niet zo’n zin om echt veel te praten, maar wil je ook niet de hele avond naar een film staren? Speel dan samen een spel. Er zijn op het internet veel spellen te vinden die je samen tegelijk kunt spelen. Zitten er voor jou geen leuke opties tussen? Dan kunnen jullie ook samen quizjes doen en jullie uitslagen met elkaar vergelijken.

Volg een cursus

Op het web kun je tegenwoordig ook vele onlinecursussen vinden. Je hoeft je hiervoor niet eens alleen te beperken tot Nederland. Zo kun je op websites als Airbnb ook veel ervaringen vinden die jullie samen kunnen volgen. Leer bijvoorbeeld macarons maken in ‘Parijs’!

Lifestyle
  • Ramil Ugot