Is het oké om je soms te bemoeien met de relatie van een goede vriendin?

We zochten het voor je uit!

Bespreek jij ook alles met je vrienden? You're not the only one! Maar zodra een vriendin haar hart lucht over haar relatie, kan het soms lastig zijn. Aan de ene kant wil je niet dat je best bud gekwetst wordt, maar anderzijds wil je ook niet je ongezouten mening geven. Is het ooit een goed idee om in te grijpen en betrokken te raken in de relaties van je vrienden? We zochten het voor je uit!

Hangt van de situatie af

Of je je ermee kunt bemoeien, hangt van de situatie af waarin je je bevindt. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat de dingen niet altijd zijn wat ze lijken. “Er zijn veel grijze gebieden waar rekening mee gehouden moet worden, ingrijpen maakt de zaken vaak erger dan dat ze zijn”, vertelt Ellie uit eigen ervaring aan Stylist.

Als je probeert te voorkomen dat die ene goede vriend(in) met iemand datet, vanwege bijvoorbeeld een red flag, kan dat ervoor zorgen dat je die goede vriend(in) alleen maar naar diegene toe drijft. Het resultaat? Dat je bestie aan het daten is met iemand die jij al 'afgekeurd' had, waardoor jullie vriendschap op losse schroeven is komen te staan. “In die omstandigheden is het beter om er gewoon voor hen te zijn, te luisteren en het hen zelf te laten uitzoeken”, aldus Ellie.

Gevoel

Ook is het goed om na te gaan wat die ene vriend(in) nou echt nodig heeft. Is het de echte waarheid? Of wil hij/zij alleen maar gehoord en begrepen voelen? Volgens Georgia kan zwijgen soms de beste manier zijn om de 'goede vrede te bewaren', maar soms is het beter om gewoon eerlijk te zijn. “Ik ben in een situatie geweest waarin vrienden hun mond hielden om de vrede te bewaren en mijn gevoelens niet te kwetsen, terwijl ik blindelings in een giftige, dwingende en misbruikende relatie ben gestapt. We kunnen zo eerlijk zijn tegen elkaar over al het andere, behalve over dit onderwerp. We moeten ons denk ik meer op ons gemak voelen om ook deze ongemakkelijke situaties bespreekbaar te maken.”

Het is nooit makkelijk om te beslissen of je betrokken wil raken bij de relatie van een van je beste vrienden. Enne, dit zal het ook nooit worden, want de ene situatie is simpelweg de andere niet. Maar doen wat goed voelt, is meestal een goed startpunt om mee te beginnen.

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws