No way! Deze hack om je tanden witter te krijgen werkt blijkbaar echt

Ken jij deze truc al?

witte tanden hack

Dat het niet verstandig is om elke beautyhack die je voorbij ziet komen uit te proberen, wist je waarschijnlijk al. Vooral als ze te mooi om waar blijken te zijn, zoals deze skincare trends. Maar zo nu en dan komt er een trend voorbij die wel echt het proberen waard schijnt te zijn.

Ingrediënten

Hunker jij ook naar wittere tanden? Pak dan maar alvast een kom met een gepureerde kiwi, komkommer en wat baking soda erbij. Althans, dit is de ingrediëntenlijst van Armen Adamjan. Zijn DIY tanden bleken hack ging laatst viral op TikTok. Hij legt uit dat als je deze drie producten met elkaar mengt tot een pasta en er twee keer per week mee poetst, je tanden helderder en witter zullen worden. Maar werkt dit wel echt?

Effectief en veilig

"Hoewel het lijkt alsof het in de categorie 'te mooi om waar te zijn' valt, werkt deze truc echt", zegt tandarts Joseph Field tegen Bustle. Hoe dit kan? "De combinatie van kiwi, komkommer en baking soda verwijdert de vlekken van je tanden, waardoor ze er witter uit zien. Dat komt vooral door de mild schurende aard van het zuiveringszout in combinatie met de fruitzuren in kiwi en komkommer, die samenwerken om vlekken op te lossen en te verwijderen."

Ook geeft Field aan dat deze hack niet alleen effectief, maar ook veilig is. Althans, zolang je het niet elke dag gebruikt. "Je moet oppassen dat je het niet te vaak gebruikt, want dan kan je tandglazuur eroderen." Hoe vaak je dit dan mag gebruiken? "Je kunt het maximaal 10 dagen achter elkaar één keer per dag aanbrengen. Gebruik het daarna één tot twee dagen per maand voor onderhoud", aldus Field. Noted!

Benieuwd naar de virale video? Je ziet 'm hieronder!

@creative_explained

Cucumber Kiwi Magic 🤩🌱 ##whiteteeth ##lifehack ##hack ##trick ##tips ##teethwhitening ##natural ##learnfromme ##alwayslearning ##magic ##teeth ##diy ##wow ##hacks

♬ HipHop - Instrumental - Glad2Mecha & Ill Treats
Beauty
  • Bustle
  • iStock
  • TikTok