Dit is hoe vaak je eigenlijk je telefoon aan en uit zou moeten zetten

Althans, als we deze technische experts mogen geloven.

Lees ook

Je hebt vast weleens iemand horen zeggen dat zij hun iPhone minstens één keer per dag of één keer per week uitzetten, omdat je toestel hier sneller én efficiënter van zou gaan werken. Maar wat nou als je in team 'zet nooit de telefoon uit' zit? Well, we've got your back!

Optimaal

Hoewel het waar is dat het je telefoon helpt als je 'm zo nu en dan herstart, is het niet nodig om hierin te overdrijven. Hoe vaak je je iPhone eigenlijk opnieuw zou moeten opstarten? Volgens een technische expert zou je minstens twee keer per maand je telefoon opnieuw moeten opstarten.

“En als de tijd het toelaat, is één keer per week ook goed. Maar meer dan dat is totaal onnodig. Het herstarten van de telefoon stopt gewoon alle applicaties die mogelijk op de achtergrond draaien. Dit betekent dat als er onnodigs op de achtergrond draait, dit wordt afgesloten waardoor je telefoon sneller zal werken”, legt digital consultant en webdesigner David Attard uit aan She Finds. Ook voegt hij eraan toe dat het de batterij van je telefoon kan verbeteren.

Wat nou als je het (bijna) nooit doet?

Volgens tech-experts word je telefoon in ieder geval niet onbruikbaar als je 'm vergeet opnieuw op te starten. Maar, er zijn wel enkele risico's waar je liever niet mee te maken hebt. Vooral nu je weet dat de oplossing maar een paar minuten van je dag kost.

Als je je telefoon niet elke week (of eens in de twee weken) opnieuw opstart, heeft dat geen effect op je batterij. Maar het kan er wel toe leiden dat je telefoon vastloopt, vooral dankzij al die apps die je hebt geïnstalleerd. “Zelfs als je klaar bent met het gebruik van een app, sluit je hem niet echt af, maar zegt je hem eerder in een staat waarin hij sneller kan opstarten. Een keer per week je telefoon opnieuw opstarten geeft je toestel de kans om openstaande apps op te ruimen en te sluiten”, legt Olivia Tan, medeoprichter van CocoFax, uit.

“Hoewel er andere boosdoeners zijn achter het leeglopen van de batterij, kan het afsluiten van je telefoon voor vijf tot tien minuten en het opnieuw opstarten helpen om problemen op te lossen die je apparaat te snel leegmaken”, aldus Tan. Wij herstarten voortaan elke week braaf onze telefoon. En jij?

Bron: She Finds | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook