Glaszetten in Amsterdam tijdens corona: hoe is dat gegaan?

Er vonden veel minder inbraken plaats.

Lees ook

Van veel branches hoorden we dat ze het zwaar hadden of juist enorme omzetten draaiden. Hoe ging het eigenlijk met de glaszetters? We vroegen het aan Glaszetterdirect.nl.

Coronacrisis

“We hebben een bijzondere tijd achter de rug. En daarmee bedoelen we dat het qua omzet eigenlijk heel goed is gegaan, maar dat we heel ander werk deden dan in de jaren daarvoor.”

De glaszetter merkte door de coronacrisis namelijk dat er veel minder inbraken plaatsvonden. “Normaal gesproken worden we dagelijks gebeld door mensen die helaas te maken hebben gekregen met inbraak. Het glas is kapot, dus dat willen ze graag laten vervangen. Die telefoontjes droogden enorm op. Wij denken dat het te maken heeft met het feit dat mensen veel meer thuis waren en dat inbrekers dus nauwelijks een kans hadden.”

Ander werk door minder inbraken

Uit de inbraakcijfers voor zowel Amsterdam als andere steden in Nederland blijkt inderdaad dat inbrekers een bijzonder zware tijd achter de rug hebben. Het viel niet mee om in te breken, omdat veel mensen veel thuis waren, zowel overdag als ’s avonds. Met name toen de avondklok van kracht was bleek het haast onmogelijk om in te breken in een woning.

Dat was goed nieuws voor bewoners en huiseigenaren, maar minder voor inbrekers en ook voor de omzet van een glaszetter, zou je denken. “Gelukkig merkten we tijdens de coronacrisis dat bewoners heel andere aanvragen deden. We werden als glaszetter vaker gevraagd om nieuw glas en nieuwe kozijnen te plaatsen.”


Tijdens de crisis was reizen lastig en waren ook de restaurants lange tijd gesloten. Dat betekende dat er geld overbleef, dat veel mensen gebruikten om hun huis te verbeteren. Ze kozen er bijvoorbeeld voor om de kozijnen te vervangen, en daarmee de isolatie te verbeteren.

“We plaatsten bijvoorbeeld veel HR+++-glas, de belangrijkste innovatie op het gebied van isolatie. We zorgen voor glas dat bijdraagt aan een veel betere isolatie in huis. De investering verdient zichzelf terug, omdat de energierekening de komende jaren een stuk lager is. Op die manier hielden we onze omzet eigenlijk heel goed op peil, terwijl we nauwelijks nieuw glas plaatsten nadat dit was gebroken tijdens een inbraak.”

Verwachting: herstel van de branche

Toch is de verwachting dat de branche zich zal herstellen naar de oude balans, dus met de nadruk op het herstellen van glas na bijvoorbeeld een inbraak. “We merken nu al dat de balans weer anders ligt, namelijk veel meer in lijn met wat we in de afgelopen jaren gewend waren.”

Dus ben je zelf op zoek naar een glaszetter die je daarbij kan helpen? Of zoek je naar een specialist die de kozijnen kan vervangen en voor nieuw glas kan zorgen? Je vindt in de beide gevallen meer informatie op de website van een goede glaszetter. Zoals die wij spraken voor dit interview, over de branche in de coronacrisis en de verwachtingen voor de (nabije) toekomst.

Beeld: Ava Sol

Laatste nieuws

Zie ook