De reden waarom je voortaan rozemarijnolie voor je haar wil gebruiken

Wow! Dit wisten we nog niet.

Lees ook

Als je aan rozemarijn denkt, dan denk je waarschijnlijk al snel aan gerechten en sommigen ook aan cocktails. Maar wist je dat deze geurige kruid ook goed voor je haar is? Rozemarijn heeft een ontstekingsremmende werking, helpt de huid te kalmeren en kan de haargroei stimuleren. We leggen je uit hoe het zit.

Werking

Een studie uit 2015 toonde aan dat rozemarijnolie een effectief ingrediënt is als het aankomt op het stimuleren van de haargroei. Daarnaast schijnt het ook je lokken te beschermen tegen haarbreuk, waardoor je haar sterker wordt en minder snel uitvalt. De ontstekingsremmende effecten kunnen ook helpen om een jeukende hoofdhuid te verzachten en roos te voorkomen. Enne, daarnaast verbetert de olie, net zoals elke oliën, de zachtheid en glans van het haar. We're hooked!

How to

Je kunt het product op verschillende manieren in je beautyroutine verwerken. Zo kun je een paar druppels olie direct op je hoofdhuid aanbrengen of mengen met een andere olie zoals jojoba. Masseer je hoofdhuid met de olie en spoel het daarna uit. Ook kun je een paar druppels in je shampoo of conditioner mengen. Wil je het juist gebruiken om frizz tegen te gaan? Gebruik dan een kleine hoeveelheid voor je punten.

Let er alleen wel op dat je niet allergisch bent. Om dit te testen kun je het beste een druppel op een klein stukje van je hand aanbrengen, voordat je het product op je hoofdhuid aanbrengt. Is je haar heel dun of wordt het juist snel vet? Dan kun je beter voorzichtig zijn met het toevoegen van een haarolie in je haarverzorgingsroutine.

Bron: L’Officiel | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook