Deze tekenen wijzen erop dat je huid toe is aan een peeling

Want wanneer is het tijd om te scrubben?

Je huid vernieuwt zich continu, waardoor het dode huidcellen achterlaat. Maar wist je dat deze dode huidcellen zich na verloop van tijd opstapelen en zich mengen met natuurlijke huidvetten, make-up en zonnebrandcrème? Hierdoor is het dus belangrijk dat je je huid af en toe een goede peeling geeft.

Exfoliant

Natuurlijk wil je er eerst zeker van zijn dat een exfoliant je huid niet erger maakt. Prikt, brand of word je huid rood na het gebruik van een exfoliant? “Dan is dit geen optie voor je”, zegt dermatoloog Deirdre Hooper tegen Body+Soul. “Je kunt dan beter naar een praktijk gaan waar ze weten wat ze doen en je ook goed weet hoe je na zo'n peeling je huid moet verzorgen.” Heb je echter geen last van bovenstaande symptomen? Dan heb je groenlicht om thuis aan de slag te gaan.

Hieronder een paar tekenen dat het tijd is om je huid een peeling te geven. Komen ze:

3 tekenen

1. Je huidverzorgingsproducten worden niet opgenomen door je huid
Het gevoel dat je skincare producten op je huid blijven 'liggen' in plaats van dat ze intrekken? “Dat is een teken dat het tijd is om te scrubben. Exfoliëren zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen”, zegt dermatoloog Maral Skelsey.

2. Blootstelling aan de zon
“Vaak heb je aan het einde van de zomer een peeling nodig, omdat er (als reactie op blootstelling aan de zon) een verdikking van de huid kan optreden. Vaak is dit ongelijkmatig, wat betekent dat het niet op alle plekken dikker is”, aldus Skelsey. Zolang je niet verbrand bent door de zon, kan een beetje scrubben helpen om het weer egaal te maken.

3. Doffe huid
“De belangrijkste reden dat ik een peeling zou aanraden is wanneer de kwaliteit van de huid dof is”, zegt dermatoloog Hooper. “Als je het gevoel hebt dat je teint niet helder is, dan kan dat een teken zijn dat je een gladder huidoppervlak nodig hebt.”

Bron: Body+Soul | Beeld: iStock

Laatste nieuws