Marie Claires weekendtips

Van borrelen op een royal locatie tot nachtelijke museumbezoekjes.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Royaal borrelen

Als er een moment is om een wijntje te drinken, dan is dat het weekend wel. Dé locatie waar je dat dit weekend wilt doen? Bij Paleis het Loo. Daar vindt aankomende zaterdag een wijnfestival plaats waar je 75 (!) wijnen en bijpassende gerechtjes kunt proeven. De smaakpapillen zullen zeker gestreeld worden, maar het kan ook educatief prikkelend zijn. Zo zullen er meerdere wijnboeren aanwezig zijn die je ook nog eens meer kunnen vertellen over het maakproces. Bovendien steun je er ook het goede doel mee, want de gehele opbrengst van het wijnfestival gaat naar Stichting DTZ, een stichting die zich inzet voor dak- en thuislozen.

Wanneer:
Zaterdag 11 september.

Waar:
Stallen bij Paleis Het Loo.

Eye Museum

Het is je wellicht niet ontgaan dat het Filmfestival in Venetië momenteel plaatsvindt. Had je daar graag bij willen zijn? Dan kun je in het Eye Filmmuseum toch nog wat van de werken meekrijgen. In het Eye vindt momenteel Xtended plaats. Het werk van kunstenaars en filmmakers wordt hier dan gedeeld door middel van een VR-ervaring. En hier is dan ook een selectie van VR-werken van het Filmfestival Venetië te zien. Al worden Nederlandse makers heus niet vergeten. Ook de virtuele verhalen van een aantal Nederlandse kunstenaars en filmmakers is dan te bewonderen.

Wanneer?
Tot en met 12 september.

Waar?
Eye Filmmuseum.

Groninger Museumnacht

In Groningen vindt dit jaar de vijfde editie van de Museumnacht plaats en dat mag best gevierd worden. Dus pakt de stad uit met kunst, muziek, workshops en mooie acts. In het Groninger Museum vindt een silent disco plaats en speciaal voor Museumnacht opent ook de Akerk haar deuren waar je kunt genieten van fotografie en virtual reality. En uiteraard kun je ook bij de vele andere musea in de stad terecht voor nachtelijk vertier.

Wanneer?
11 september.

Waar?
Verschillende musea in Groningen.

Lifestyle
  • Eye Museum, Groninger Museum, Paleis het Loo
  • BrunoPress, Instagram