Ai: dit zijn de meest gemaakte fouten op een eerste date 

Hoop je op een tweede date? Overweeg dan om de volgende onderwerpen niet te bespreken 

eerste date

Praten over een ex is zoals we allemaal weten een big no-go op een eerste date. Maar ook met een hoop andere topics kun je op dat eerste afspraakje de mist ingaan. Wij sommen ze voor je op.

Jezelf zijn

Een date loopt natuurlijk zoals de date loopt. Het z’n beloop laten gaan is dan ook het beste wat je kunt doen. Het kan dan wel een eerste date zijn, maar als je die persoon al langere tijd kent is het helemaal niet zo gek dat je het over exen hebt. Waar je over wilt praten is dus helemaal aan jou. Al geldt over het algemeen dat je het beter niet over de volgende zaken kunt hebben op een eerste date, aldus relatie-expert Neil Wilkie.

1. Denken dat het perfect wordt

Een eerste date is best wel een nerveus gebeuren. Verwacht dan ook niet dat het een Disney-sprookje wordt. “Jullie zijn beiden mensen en niet perfect. Er zijn daarnaast ook nog veel dingen die jullie date minder perfect kunnen maken”, vertelt Wilkie aan Metro UK.

2. Denken dat het een ramp wordt

Veel mensen zijn niet echt fan van een eerste date. Doemdenken ligt dan ook snel op de loer. Maar denk nu niet dat jullie afspraakje gedoemd is te mislukken. “Als je dat gelooft, ga je waarschijnlijk op zoek naar zaken die jouw punt bevestigen”, vertelt Wilkie. “Probeer in plaats daarvan een gesprek te voeren met oprechte interesse in de persoon tegenover je.”

3. Te veel plannen

De planners onder ons herkennen het vast wel: je plant de date tot in de puntjes. Waar gaan jullie afspreken? Hoe laat? Wat wil je echt van hem of haar weten? Welk drankje ga je bestellen? Maar als je dat doet, kun je dichtklappen als iets niet gaat zoals jij in gedachten had.

4. Je niet openstellen

Hoe kan iemand jou leren kennen als het jou niet lukt om je open te stellen? Laat je niet afleiden door kleine dingen. “Maak je geen zorgen over hoe je eruitziet of wat er in je omgeving gebeurt. En vergelijk je date ook niet met je verwachtingen. Bijvoorbeeld wanneer je date kleiner is dan verwacht, of als diegene er toch net wat anders uitziet dan op de profielfoto. “Als dat allemaal in je hoofd omgaat, waar focus je je dan daadwerkelijk op?”, vraagt Wilkie zich af. “Kijk naar de dingen die je wel leuk aan diegene vindt. Misschien zweet diegene alleen omdat hij of zij nerveus is. Adem, relax en laat alles op je afkomen.”

5. Te veel praten

Natuurlijk wil iemand jou leren kennen, maar jij wilt degene tegenover je ook leren kennen. Praat daarom niet al te veel over jezelf en stel ook vragen aan je date. En luister dan oprecht. Al moet het natuurlijk ook geen ondervraging worden. Zorg voor een natuurlijk beloop van het gesprek en zorg ervoor dat er voor jullie allebei ruimte is om vragen te stellen.

6. Te veel over je kinderen praten

Op een eerste date kan het belangrijk zijn om te vertellen of je kinderen hebt. Of niet. Wanneer je hierover vertelt is aan jou. Dat kan ook best wachten tot de tweede afspraak. Maar als je over je kids vertelt, praat dan niet te lang over hen. Sure, je bent hartstikke trots op je offspring, maar je date moet niet het idee hebben dat er geen ruimte voor hem of haar in je leven is. Houd het dus kort als je je kinderen bespreekt.

Misschien ook voor jou:
Online daten? Zet deze 5 dingen dan nooit in je bio
Lifestyle
  • Metro UK
  • Wendy Wei