Zo kom je erachter wie jou belde met een onbekend nummer

Word jij ook wekelijks gebeld door een onbekend nummer? Zo kom je erachter wie het was.

Lees ook

We worden allemaal zo nu en dan gebeld door een onbekend nummer. Zeker voor de mensen met belangst (en dat is zo ongeveer 15 procent van alle Nederlanders) is dat best wel vervelend. Wie belde jou nou? Heeft de beller ook geen voicemail achter gelaten en wil je zonder terug te hoeven bellen weten wie het was? Dan zijn er een paar manieren waarop je iemands identiteit kunt achterhalen.

Via Whatsapp

Eigenlijk is het een heel makkelijk trucje. Je kunt het nummer namelijk toevoegen aan je contacten. Als dit nummer Whatsapp heeft, dan kun je via Whatsapp mogelijk een foto en naam zien. Dit werkt helaas niet wanneer de persoon geen profielfoto heeft of als de profielfoto alleen zichtbaar is voor eigen contacten.

Via Facebook

Via Facebook kun je ook een poging wagen, want veel mensen hebben een Facebook-account aangemaakt met hun mobiele telefoonnummer. Typ het telefoonnummer in de zoekbalk en het account zal in de resultaten verschijnen. Echter, deze truc werkt alleen wanneer iemand het nummer gekoppeld heeft aan een Facebook-account. In de resultaten zou je misschien ook een bericht vinden waarin iemand het nummer gedeeld heeft, als het bijvoorbeeld spam is. Hierdoor weet je of meer mensen er last van hebben gehad.

Via online telefoonboeken

En wist je dat er online een groot database of telefoonboek te vinden is waarin je onbekende telefoonnummers kunt opzoeken? Zo kun je via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl nummers lezen die andere mensen zoeken. Ook vind je hier nummers waar mensen last van hebben gehad, zoals spam-nummers.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook