Ondergoedtrends voor dames in 2021/2022

Voor ieder onderdeel in fashion zijn trends te ontdekken.

ondergoedtrends

Voor ieder onderdeel in fashion zijn trends te ontdekken. Zo is er op het gebied van damesondergoed ieder jaar iets nieuws te dragen. 2021/2022 is dé periode waarin comfort centraal staat. Waar dat door komt en welke ondergoedtrends er voor dames te vinden zijn, lees je in dit artikel over hip damesondergoed.

Belangrijk

Natuurlijk is het altijd al belangrijk om lekker zittend ondergoed te dragen. Van een string of slipje dat steeds omhoog kruipt wordt niemand blij. Toch is comfort nu en het aankomende seizoen nog net even iets belangrijker. Door al dat werken vanuit huis en de lockdowns hebben we massaal onze comfortabele kleding uit de kast getrokken. In de komende modecollecties is dat zeker terug te zien.

Post pandemic fashion: comfortabel ondergoed

Dat heeft te te maken met post pandemic fashion, oftewel de modecollecties die aan het eind van en na een pandemie populair zijn. Als er iets is wat we van de huidige pandemie hebben geleerd, is het wel dat comfortabele kleding óók gewoon heel leuk kan zijn. Waarom zou je ingewikkeld ondergoed dragen wanneer het ook lekker kan zitten én er sexy of mooi uit kan zien? Deze trend zien we overigens niet alleen terug bij damesondergoed - ook binnen de ‘normale’ looks is veel comfortabele kleding te zien. Denk aan wijde broeken, comfy sweaters en oversized shirts.

Wat betreft ondergoed ligt de nadruk bij dames op boxers van zachte materialen die fijn aanvoelen op de huid. Dit soort boxers zijn iets groter dan de gemiddelde damesslip, maar passen door een nauwsluitende pasvorm (en de juiste maat) precies goed op het dameslichaam. Boxers voor vrouwen zien er vaak stoer uit, maar hebben ook zeker een sexy randje. Hierbij wordt een bralette gedragen; een bh die niet is voorgevormd en die geen beugels heeft. Op en top comfort dus!

Opvallende kleuren in je ondergoedla

Waar we in de pandemie voornamelijk rustige kleuren droegen, mag het na de pandemie wel weer wat opvallender wanneer het om kleurencombinaties gaat. Het voelt toch een beetje feestelijk om weer van alles te kunnen en te mogen! Comfortabel ondergoed voor dames blijft nog wel even hip; de kleuren zijn er om alsnog voor spetterende ondergoedlooks te gaan. De kleurencombinaties voor het aankomende najaar en hoogstwaarschijnlijk het voorjaar erop zijn absoluut de moeite waard. Deze combinaties zien we ook terug bij damesondergoed waarin de kleuren zowel met en zonder prints worden gedragen.

Ga bijvoorbeeld voor een sportieve donkergroene boxer met roze randen of kies voor een felblauw exemplaar met felroze stippen, hartjes of bloemen. Ook leuk: combineer paars met geel en ga hierbij het liefst voor de pasteltinten van deze kleuren. Groen en oranje doen het ook heel goed als kleurencombinatie; de fellere tinten doen misschien zeer aan je ogen maar knallen wel echt op je lichaam. Kortom: geen enkele kleurencombinatie voor je damesondergoed is te gek in 2021/2022 dus kies vooral de kleuren die jij het mooist vindt. Je voelt je namelijk altijd beter wanneer je ondergoed lekker zit en er goed uitziet. Bijzonder toch, hoe dat werkt?

Polka dot ondergoed: zwart met witte stippen

Natuurlijk is er zoals ieder jaar ook een bepaalde print in de mode, ook wanneer het om ondergoed gaat. Polka dots maken bijvoorbeeld een flinke comeback in fashion! Deze heerlijke stippenprint is niet meer weg te denken uit de mode-industrie en komt eens in de zoveel tijd terug. Hierbij gaat het om een zwarte stof met witte stippen of een witte stof met zwarte stippen; een unieke print die je meeneemt terug in de tijd. In de jaren 50 en 60 deden polka dots het namelijk ook heel erg goed; toentertijd zagen we rokken, badpakken, ondergoed en blouses met deze populaire print.

Wat voor 2021/2022 leuk is, is om meerdere trends met elkaar te combineren. Een zwart met witte polka dot print kan bijvoorbeeld ook op een andere manier worden gedragen. Ga voor een felle kleurencombinatie en kies voor een roze onderbroek met witte stippen of voor een rode boxer met zwarte stippen. Er is voor ieder wat wils te verkrijgen. Met deze print zorg je ervoor dat een redelijk standaard onderbroek er toch nog een beetje fashionable uitziet. Uiteraard kun je ook alle kleurentrends en prints vergeten en gewoon voor een klassieke witte, grijze of zwarte boxer van een A-merk zoals Calvin Klein gaan. Die doen het altijd goed als damesondergoed: tijdloos én hoog in comfort.

Lifestyle
  • Max Libertine