Ai: door deze dingen kunnen je wimpers uitvallen

Dit kunnen de boosdoeners zijn.

wimper uitval

Wimpers zijn fragiele haartjes die gemakkelijk kunnen afbreken. Net als je haar, vallen je wimpers op den duur uit en krijg je er nieuwe voor terug. Dus als je een of twee wimpers op een dag verliest is dat niets om je zorgen over te maken. Verlies je er echter een stuk meer en zorgt dit voor opvallende gaten? Dan wil je even verder lezen, want dit kunnen wellicht de boosdoeners zijn.

1. Stress

Wist je dat stress ervoor kan zorgen dat je wimpers uitvallen? "Net zoals stress kan leiden tot meer haaruitval, kan een toename van angst een soortgelijk effect hebben op je wimpers. Stress kan de follikels in een slapende fase brengen, waardoor ze uit kunnen vallen", legt dermatoloog Jeanine Downie uit aan mindbodygreen.

Hoewel het heftig klinkt, is het goed om je te realiseren dat die haartjes na verloop van tijd wel weer terug groeien. "Zodra de stressfactoren onder controle zijn, zal het haar reageren door niet meer uit te vallen en groeit het uiteindelijk weer aan", aldus dermatoloog Christine M. Shaver.

2. Nepwimpers

Fan van nepwimpers of wimperextensions? De lijm die daarvoor gebruikt wordt, kan irritatie veroorzaken. Enne, dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat je echte wimpers uitvallen. Ai! "Wimperextensions zijn geweldig, maar je moet genoeg tijd besteden aan het goed schoonmaken van je wimpers", adviseert make-up expert Camara Aunique.

3. In je ogen wrijven

Af en toe in je ogen wrijven kan geen kwaad, maar als je er voortdurend aan zit wel. Je handpalmen, make-up remover en zelfs je wimperkruller kunnen de huid van je oogleden beschadigen. What in the end er weer voor zorgt dat je wimpers uitvallen.

4. Slapen met make-up op

We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen, maar slapen met make-up op is geen goed idee. Waarom? Dit kan er namelijk voor zorgen dat je wimpers afbreken. "De stugge mascara kan je wimpers als het ware tegen de stof van je kussen 'pletten' en doordat ze broos zijn breken ze sneller af", aldus dermatoloog Hadley King.

Beauty
  • mindbodygreen
  • Brianna Amick