Met deze hacks werkt je droogshampoo veel beter

Wedden dat jij je droogshampoo altijd al verkeerd gebruikt?

droogshampoo

Droogshampoo: we kunnen stiekem niet zonder. Het is hét perfecte middeltje om die wasbeurt nog een dag uit te stellen of je vette coupe te verbergen. Wist je dat er vijf trucjes zijn om je droogshampoo beter z'n werk te laten doen? Wij leggen het je uit.

1. Droogshampoo vóór het sporten

Het klinkt misschien raar, maar het is beter om droogshampoo vóór het sporten te gebruiken. Niet alleen absorbeert droogshampoo de extra oliën op de hoofdhuid, maar tijdens het trainen neemt het ook het zweet op. Zo hoef je na het trainen niet elke keer je haar te wassen.

2. Creëer extra volume

Droogshampoo is een life saver voor vet haar, maar het kan ook een volume booster zijn. Door droogshampoo tegen je haarwortel aan te sprayen, even in te laten trekken en vervolgens in te masseren creëer je met gemak héél veel volume.

3. Beach waves

Droogshampoo helpt ook om meer textuur te geven aan het haar. Door extra textuur aan het haar te geven kun je nieuwe haarstijlen proberen, zoals een zomerse beach look. Spray wat droogshampoo in je haar voordat je gaat vlechten voor een wilde fishtail braid, of creëer een mooie blow-out look. Je kan natuurlijk ook droogshampoo over je gehele haar sprayen voor instant beachy waves.

4. Voor het slapen

Geef het product extra tijd om in te trekken door het 's avonds in je lokken te sprayen. Hierdoor heeft het genoeg tijd om de oliën te absorberen en heeft het haar ’s ochtends alleen nog een kleine touch-up nodig. En geloof ons: daarmee bespaar je heel wat tijd in de ochtend.

5. Als haarparfum

Wil je dat je lokken lekker ruiken? Dan kun je gebruik maken van een droogshampoo met een lekker geurtje. De keuze is reuze!

Beauty
  • Grazia
  • Elina Sazonova