No way! Netflix bedenkt methode om gedeelde accounts tegen te gaan

Oh no...

Deel jij je Netflix-account met je vader, moeder, zusje, bff, buurvrouw of wie dan ook? Good for you – en je portemonnee – maar Netflix is hier niet heel blij mee. Om deze reden verzint de streamingdienst een methode om gedeelde accounts op te sporen.

200 miljoen Netflix-abonnees

Uit onderzoek van GammaWire blijkt dat de helft van de 200 miljoen Netflix-abonnees zijn of haar account deelt met meerdere mensen. Dit werkt prima, aangezien je vanaf een maximumaantal apparaten series kunt bekijken. Zitten er te veel mensen tegelijk op één account, dan slaat de streamingdienst alarm, en dien je zelf maar uit te vechten wie er op dat moment een serie mag kijken.

Uiteraard is Netflix allesbehalve blij met deze gedeelde accounts. De streamingdienst bedacht hierom een speciale verificatie-methode om te achterhalen met hoeveel mensen jij je abonnement precies deelt.

Verificatiecode

Netflix voert momenteel tests uit met een speciale verificatiecode. Je ontvangt een pop-up tijdens het bingen van je favo serie en krijgt vervolgens de vraag om een verificatiecode te geven. Deze code ontvang je via een e-mail of sms. Doe je dit niet snel genoeg, dan kun je geen gebruik meer maken van Netflix, totdat je een eigen account aanmaakt. En tja, dit zou dan betekenen dat een gigantische groep Netflix-liefhebbers dan tóch hun eigen account aan moet maken.

Anonieme gebruikers

We horen het je denken: 'Dan vraag je toch gewoon aan je vrienden of familie welke verificatiecode je gaat gebruiken?' Daarover laat een woordvoerder van Netflix weten dat deze check is bedacht voor de gebruikers die een Netflix-account van een ander gebruiken, zonder dat de officiële eigenaar hiervan afweet.

Dus deel je een account met je close ones, dan lijkt er niet zoveel aan de hand te zijn. Maar om je ex-lover te vragen naar een verificatiecode…

Bron: Grazia | Beeld: The Bold Type

Laatste nieuws