Say what?! Zingen met collega’s zorgt voor minder stress op de werkvloer

Begin je stembanden maar alvast op te warmen...

Stress op de werkvloer, het zal er altijd zijn. Je kunt natuurlijk je hart luchten bij je work-bestie, maar je kunt ook je zangkunsten uit de kast trekken!

Stress verminderen

Het zou helpen om met je collega’s te zingen. Ja, echt! Britse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat zingen met collega’s de werkstress vermindert. De onderzoekers hebben 58 mensen gevolgd bij verschillende bedrijven. De respondenten moesten zingen met collega’s, en vervolgens vragen beantwoorden over hun collega’s, hun humeur en hun werk. De uitkomst? De deelnemers voelden zich na het zingen beter verbonden met hun collega’s. Zet de muziek maar vast aan!

Positief effect

Het zingen had dus een positief effect op de personen. Uit het onderzoek bleek dat de werknemers zich minder gestresst voelden over hun werk en ze haalden er zelfs meer plezier uit. Ook kregen de werknemers het gevoel dat ze na het zingen sneller om hulp konden vragen bij hun collega’s. De sociale interactie op de werkvloer verbeterde dus. Wetenschappers zagen de werkgerelateerde stress met maar liefst 96 procent afnemen. En het gevoel van sociale isolatie verminderde met 86 procent. Dat zijn nog eens aantallen!

Toepassen

De Britse onderzoekers hopen dan ook dat meer bedrijven het zingen op de werkvloer zullen toepassen. Je kunt dit natuurlijk ook prima zelf organiseren, mocht je het een goed idee vinden voor bij jou op het werk. Trek de stoute schoenen aan en verras jouw collega’s met je zangkunsten.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws