Marie Claires weekendtips

Van een kunstbeurs tot aan een tentoonstelling.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Unseen Photo Fair 2021

Van vrijdag 17 september tot en met 19 september kun je, na een jaar, weer in de Westergas terecht voor de Unseen Photo Fair 2021. Een spectaculaire editie door de inbreng van 65 internationale galeries. Deze kunstbeurs voor fotografie biedt een dynamisch en veelomvattend aanbod. Wat je kunt verwachten? Het werk van zowel Nederlandse als internationale fotografen. “Het merendeel komt uit Europa, maar wij verwelkomen ook galeries van verder weg, uit steden als Toyko en New York”, aldus Roderick van der Lee, directeur van Unseen.

Wanneer:
Vrijdag 17 t/m zondag 19 september.

Waar:
Westergas, Amsterdam

Het andere Cuba

Rondhangende tieners in schooluniformen, zwemmend in de rivier, drinkend, schommelend… Tentoonstelling Champú van fotograaf Vincent Delbrouck geeft een kleurrijk en intiem inkijkje in het leven van een groep Cubaanse tieners. Delbrouck ontmoette hen in 2018 in een park en deelt via zijn werk hun aanstekelijk positieve energie. Zijn missie: een ander, vrolijker beeld van Cuba laten zien.

Wanneer:
Nog t/m 5 december

Waar:
Huis Marseille, Amsterdam


Modestad Amsterdam

De Nieuwe Kerk verandert tijdelijk in modehuis Maison Amsterdam, met een tentoonstelling over 250 jaar fashion in de stad waar alles kan. Van de roaring 20’s tot de mini-rokken in de sixties en het excentrieke nachtleven in de RoXY en club iT. En natuurlijk de hippiestijl, punklooks en Nederlandse haute couture. Stukken van mode-iconen Frank Govers en Fong Leng hangen er naast werk van hedendaagse helden Jan Taminiau en Iris van Herpen en nieuwe smaakmakers Daily Paper en Patta.

Wanneer:
Vanaf 18 september 2021 t/m 3 april 2022

Waar:
Nieuwe Kerk, Amsterdam

Bron: Unseen, Jessica van Zanten | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook