Kun je de deur van de wasmachine nou wel of niet beter dichtdoen na het wassen?

Voor eens en altijd duidelijk.

wasmachinedeur

Doe jij de deur van de wasmachine altijd weer dicht na een wasbeurt, of laat je hem juist open staan? Sommige mensen laten hem uit gemak open, terwijl anderen hem dichtdoen omdat dat mooier staat. Toch is het heel duidelijk wat je beter kunt doen.

Open of dicht?

Je hebt waarschijnlijk weleens meegemaakt dat er een muffe en onaangename geur uit de wasmachine komt. Die gebeurt vaak wanneer je de wasmachinedeur hebt dichtgedaan na een wasbeurt en hem later weer opentrekt. Die geurtjes zijn natuurlijk niet prettig, maar dat is niet het enige nadeel. De kans is groot dat de was er de volgende keer muf uit zal komen, in plaats van met een heerlijke frisse geur. Daarnaast wordt je wasmachine er ook niet schoner op als je de deur dicht doet na een wasbeurt. Het is dan ook heel duidelijk: de beste optie is om je deurtje open te laten staan.

Muffe geur

We snappen dat je de deur liever dicht doet wanneer de wasmachine in het zicht staat. Toch is het echt beter om hem open te laten. Na het wassen blijft er altijd nog wat vocht achter in de machine, dit is dan ook de reden dat er een muffe geur ontstaat als je de deur dichtdoet. De wasmachine blijft een stuk schoner als je de deur open laat en kan daarnaast goed opdrogen. Zo komt je was er lekker fris en fruitig uit! Zet trouwens ook het doseerbakje even open, zo kan deze ook goed opdrogen.

Fris

Heb je de wasmachinedeur toch een keer per ongeluk dichtgegooid? Of doe jij de deur altijd al dicht? Geen paniek. De muffe geurtjes zijn namelijk heel eenvoudig te verwijderen. Laat de machine een keer draaien zonder vuile was erin. Kies hiervoor een programma op 90 graden, doe wat wasmiddel in het daarvoor bestemde bakje en wat soda in de trommel. Na deze wasbeurt ruikt je apparaat weer heerlijk fris!

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Tima Miroshnichenko