Aha! Dit is dus hoe vaak en hoeveel zilvershampoo je moet gebruiken

Dat hoeft dus niet tijdens elke wasbeurt.

zilvershampoo

Zilvershampoo’s zijn een must wanneer het aankomt op blond haar shiny blond houden. Niemand zit immers op die gevreesde oranje goed te wachten. Maar is het eigenlijk nodig om je haar tijdens elke wasbeurt te wassen met zilvershampoo? Natuurlijke en faux blondines, take notes!

Oranje versus paars

Een zilvershampoo mag niet ontbreken in de hair care routine van blondines. De paarse kleur van de shampoo staat in het kleurenwiel recht tegenover oranje en daarom kan de paarse kleur ervoor zorgen dat de oranje gloed uit je haar verdwijnt.

Het vinden van een goede zilvershampoo is soms best lastig, en ook best prijzig. Zeker als je het elke dag gebruikt, kunnen de flessen er rap doorheen gaan. But guess what? Je hoeft je haar helemaal niet tijdens elke wasbeurt met zilvershampoo te wassen.

Wasfrequentie

Een algemene richtlijn is dat je je blonde haar elke vijfde wasbeurt met zilvershampoo kunt behandelen. Hoeveel effect de paarse shampoo op je haar heeft, hangt ervan af hoe vaak je je haar wast.

Was jij je haar elke dag of om de dag? Dan is het prima om elke vijfde wasbeurt naar zilvershampoo te grijpen. Was je je haar maar een of twee keer in de week? Dan blijft het resultaat van de zilvershampoo wat meer uit, waardoor het beter is om je haar vaker te wassen met zilvershampoo. Elke derde of vierde wasbeurt bijvoorbeeld. Doe dit een paar weken en kijk of je tevreden bent met het resultaat? Zo niet, dan kun je experimenteren met de frequentie ervan.

Wassen

De manier waarop je je haren wast met zilvershampoo is ook belangrijk. Zo kun je de shampoo beter twee keer tijdens een wasbeurt aanbrengen. De eerste keer was je je haar hiermee om viezigheid en vet weg te spoelen. Spoel de shampoo uit en breng daarna opnieuw de zilvershampoo aan in je haar en laat het drie tot vijf minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Op deze manier krijgt de shampoo de tijd om de gele gloed tegen te gaan. Spoel je haar daarna uit en gebruik conditioner zoals je normaal ook doet.

Beauty
  • Evoke
  • Mathilde Langevin