Marie Claires weekendtips

Van genieten van heerlijk Indiaas eten tot het bewonderen van een virtuele fashion show.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Pure Markt

Park Frankendeal in Amsterdam is het grootste ecologische park van de stad. Voor Pure Markt dan ook dé plek om hun reizende zondagsmarkt op te stellen. Ambachtelijke ondernemers stellen hier hun kraampjes op, waar je de lekkerste hapjes en drankjes kunt afhalen en kopen én je kunt er ook nog leuke snuisterijtjes bemachtigen. Helaas mag de organisatie door corona geen terras opstellen of livemuziek afspelen, maar je kunt alsnog heerlijk picknicken in het gras.

DSFW

Voor de achtste keer op rij vindt van 23 tot en met 29 september de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens dit duurzame mode-evenement wordt aandacht gevraagd voor duurzaamheid binnen de modesector. En dat doet de organisatie niet op een vingertjes wijzende-manier, maar dat wordt feestelijk en ontspannen aangepakt. Zo vinden er tijdens deze week verschillende events plaats. Een daarvan is de Exhibition & Virtual Fashion show YANA. Tijdens deze expositie showt digitale kunstenaar Meggie van Zwieten 3D kunstwerken en digitale mode. Heel tof, maar ook eye-opening, zo hoopt ze. Met haar digitale mode hoopt ze een statement te maken tegen massaproductie. Want fast fashion heeft zoals we weten een serieuze impact op de wereld. Koop *hier* je kaartjes voor de exhibition.

Wanneer:
24 tot en met 26 september.

Waar:
Fashion For Good, Amsterdam.

Bollywood & Indian Food Festival

Tijdens de derde editie van het Bollywood & Indian Food Festival waan jij je in Indiase sferen. De smaakpapillen kun je strelen met heerlijk Indiaas eten bij een van de vele foodtrucks, terwijl je geniet van Bollywood optredens en muziek. Wacht overigens niet te lang met het bemachtigen van een kaartje, want ze zijn bijna uitverkocht.

Wanneer:
Zondag 26 september.

Waar:
Club Atelier in Amsterdam.

Bron: DSFW, Pure Markt, Bollywood & Indian Food Festival | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook