Met deze handige tool kun je zien hoe duurzaam jouw modekeuze is 

Om aandacht voor duurzamere keuzes op de kaart te zetten, lanceert DSFW deze handige tool. 

Sustainable Fashion Calculator

Het is niet belerend, maar wel inzichtelijk: de Sustainable Fashion Calculator. Veel Nederlanders vinden verantwoord geproduceerde kleding belangrijk, al heeft tweederde geen idee hoe ze duurzame kleding moet kopen en waar ze op moet letten. Dus zo’n sustainable calculator komt als geroepen.

De calculator 

Gisteren ging de achtste editie van Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) weer van start. De organisatie zet zich in voor duurzamere mode en bewustzijn hiervoor en lanceert daarom de Sustainable Fashion Calculator.

Met deze tool kun je achterhalen hoe duurzaam jouw modekeuzes op dit moment zijn, maar ook wat je zelf kunt doen om jouw wardrobe te verduurzamen. En dat zijn gelukkig hartstikke haalbare tips.

Kleding te snel afschrijven

Dat meer inzicht in onze eigen kledingkeuzes geen gek idee is, dat tonen de statistieken wel aan. Zo weet oprichtster van DSWF Cecile Scheele dat men een kledingstuk wel erg snel afschrijft. “We dragen kledingstukken gemiddeld nog maar acht keer en gooien per jaar gemiddeld veertig kledingstukken weg.”

Scheele weet dat fast fashion momenteel domineert. “Collecties volgen elkaar razendsnel op. De trends van de catwalk zijn voor iedereen verkrijgbaar voor lage prijzen.” Het mag dus wel wat minder. Al hoef je heus niet meteen rigoureus je modekeuzes om te gooien. De kans is namelijk groot dat jij al een aantal duurzame keuzes maakt (want hebben we allemaal niet weleens wat op Vinted verkocht of gekocht?).

Benieuwd hoe goed je bezig bent en waar jij je nog wat kunt verbeteren? Doe dan snel de test!

Fashion
  • Dutch Sustainable Fashion Week
  • iStock