Say what?! Thuiswerken schijnt helemaal niet zo voordelig voor je te zijn

We leggen je uit waarom.

Lees ook

Terwijl je in het begin nog aardig moest wennen aan het fulltime thuiswerken, is het nu dagelijkse kost. Hoewel er nog steeds geadviseerd wordt om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, hebben veel kantoren hun deuren weer geopend. Terwijl de meesten hybride werken wel zien zitten, blijkt uit onderzoek dat thuiswerken helemaal niet zo voordelig is. We leggen je uit waarom.

Onderzoek

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat meer mensen zijn gaan telewerken, waardoor echte interacties met personen uitblijven. Niet zo gek natuurlijk als je vanuit huis werkt, maar het onderzoek gaf nog iets opvallends aan. Zo zouden de meeste werknemers interacties vervangen door asynchrone communicatiemethoden, denk aan e-mail en instant messages. Dit betekent dat bijvoorbeeld videogesprekken uitblijven. Enne, dat schijnt niet in je voordeel te werken.


Veranderende communicatie

Zo zou deze vorm van communicatie het voor werknemers moeilijker maken om samen te werken en informatie uit te wisselen. Wat, in the end, de productiviteit en innovatie kan schaden. Say what?!

Daarnaast blijkt ook dat de werkweken van werknemers ongeveer 10 procent langer zijn als ze op afstand werken. Wat hiervan de reden is, was niet precies duidelijk. Maar er zijn wel enkele mogelijkheden waardoor de werkweek, als je vanuit huis werkt, langer kan duren:

• Mensen waren minder productief en hadden meer tijd nodig om het werk voor elkaar te krijgen.

• Mensen vervingen de pendeltijd door werktijd.

• Mensen namen overdag meer pauzes om dingen te doen die niets met werk te maken hadden.

Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit waarom mensen langere werkweken hebben. We kunnen het er alleen wel allemaal over eens zijn dat langer werken en minder productief zijn, voor niemand een fijne combinatie is.

Bron: Greatist | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook