De ‘pumpkin spice latte’ haarkleur is deze herfst hot and happening 

Een warme haarkleur perfect voor het najaar. 

pumpkin spice latte

De herfst is aangebroken en dat betekent dat foto’s van pumpkin spice lattes onze feed weer sieren. Maar de Starbucks seizoenfavoriet is niet alleen een geliefd drankje. Het blijkt ook de perfecte fall-y haarkleur te zijn.

De haarkleur

Pumpkin spice latte is de inspiratiebron voor de nieuwste haartrend du moment. And don’t you worry, want de kleur is niet pompoenoranje. Het is juist een warme kleur die rode en koperkleurige tinten bevat. Het wordt daarom ook wel een rood-blonde hybridekleur genoemd.

“Ik zou de pumpkin spice latte haarkleur omschrijven als herfsttinten die medium blond tot lichtblond zijn. Een blonde kleur die kopper, goud en rode ondertonen bevat”, aldus colorist Richy Kandasamy tegenover TZR.

Gezonde look

Volgens Kandasamy is de pumpkin spice latte-trend perfect om jezelf te voorzien van wat herfstige joie de vivre die ook jouw huid complimenteert. “Mensen verliezen hun summer tan en het weer wordt koeler en grijzer, dus je huid wordt vaak wat koeler en bleker”, legt hij uit. “Door deze kleur te dragen, ziet je huid er gezonder en glanzender uit.” Al raadt hij aan om wel na te denken over de juiste rood-bruin-blond combinatie voor jouw huid.

"Als je een koele huidskleur en een roze/witte teint hebt, zou ik een combinatie met koper- en oranjetinten adviseren", zegt Kandasamy. "Als je een warme huidskleur en een olijf/donkere teint hebt, zou ik pumpkin spice haar adviseren met honing- en ambertinten."

Beauty
  • The Zoë Report
  • Clay Banks, Instagram