Good to know: met deze tips krijg je je eigen haarkleur weer terug na het verven

Hoe donkerder je je haar hebt gekleurd, hoe moeilijker het is om snel terug te gaan naar je natuurlijke haarkleur.

Haar verven

Als je eenmaal bent begonnen met het verven van je haar is het moeilijk om ermee te stoppen. Soms raken we zo verdwaald in de routine van haar verven, bleken of highlighten dat we ermee moeten doorgaan om geen uitgroei of rare kleurschakeringen te krijgen. Maar misschien wil je op een zeker moment gewoon je natuurlijke haarkleur terug. Of je nu net begonnen bent met kleuren, of al jaren switcht tussen blond, bruin en ros, het is een moeilijk proces dat tijd vraagt.

Lastig

Wanneer je weer terug wilt naar je oude, vertrouwde haarkleur, dan weet je hoe lastig het kan zijn om weer de juiste haarkleur te krijgen. Toch zijn er enkele manieren om dit resultaat te behalen. We delen drie tips!

Haar afknippen

De eerste tip is heel simpel, maar misschien wel de meest rigoureuze: knip je haar af. Met korter haar heb je je oude haarkleur snel terug. Goed om te weten: per twee à vier maanden groeit je haar zo'n 2,5 tot 5 centimeter, maar er zijn manieren om het groeiproces een handje te helpen.

Highlights

De overgang van donker gekleurd haar naar een natuurlijke lichte haarkleur is extra pittige. Bleken of blonderen kan, maar wordt afgeraden. Want de kans dat je je originele tint weer terugkrijgt is klein, en heel eerlijk: je haar wordt hier alleen maar slechter en brozer van. Een optie is om highlights te zetten om met een lichter kapsel ten tonele te verschijnen. Dit duurt misschien wat langer, maar dan heb je zeker een mooi resultaat: dit is namelijk een stuk beter voor je lokken op langere termijn. Na een tijdje kun je je haar laten uitgroeien tot je oude haarkleur of zelfs afknippen tot je gewenste lengte.

Verzorgende producten

Goede verzorgingsproducten voor je huid, lichaam en haar zijn onmisbaar en komen altijd goed van pas. In het geval van een nieuwe coupe blijft de kleur langer mooi met gebruik van de juiste producten. Ook kunnen sommige haarproducten goed helpen bij het verlichten van je haarkleur. Wanneer je huidige geverfde coupe niet zo ver van je oude haarkleur afligt, is dit een handige oplossing. Een zilvershampoo maakt je haar bijvoorbeeld zachter en lichter, en een fijne verzorgende shampoo kan je donkere lokken na een tijdje wat lichter maken.

Beauty
  • Beau Monde
  • Brunopress