Op naar de Bodensee: dé perfecte bestemming voor een slow travel-vakantie 

Zen in Zuid-Duitsland.

Lees ook

Het gebied rondom de Bodensee heeft een relaxte reputatie en de deelstaat Baden-Württemberg staat bekend als de wellnessprovincie van Duitsland. Precies de juiste ingrediënten voor een ontspannen en relaxte vakantie als je het ons vraagt.

Onthaasten in Zuid-Duitsland

Het begrip haasten staat niet in het vocabulaire van de deelstaat Baden-Württemberg. En zeker in het gebied rondom de Bodensee wil men niets weten van het opgejaagde ritme dat sommigen er in hun alledaagse leven op nahouden. Ontspannen aan de Bodensee, it is. Van suppen op het meer tot onthaasten in een van de vele wellnesshotels. Dit zijn enkele musts als je bij de Bodensee bent.

Ontdek per e-bike culinaire hoogstandjes

Op het schiereiland Höri kunnen liefhebbers van lekker eten hun vakantie perfect aftrappen. Leg met de e-bike een prachtige route af door idyllische dorpjes en uitzichten op de kustlijn van de Bodensee. Las meerdere pauzes in en stop bij een van de vele lokale restaurantjes voor een hapje en een drankje. Bij deze eethuisjes krijg je geen Bradwurst mit Bier geserveerd, maar juist Duitse specialiteiten gemaakt van lokale producten. Denk aan uiensoep met een bijpassende rosé en frisse salades gemaakt met radijzen, uien en sla die de Höri-boeren vol passie op het eiland hebben gekweekt.

Bezoek de stad Konstanz

De grensstad Konstanz verdient zeker een bezoekje tijdens een verblijf aan de Bodensee. De kleurrijke stad leent zich perfect voor een stadswandeling. Struin de promenade af, dool door de kleurrijke straatjes en loop een van de vele unieke winkeltjes in. Wil je de toeristische drukte vermijden? Duik dan de wijk Niederburg in. In deze wijk kom je de minste toeristen tegen en hier vind je vele wijnbarretjes die aan het eind van de middag zijn deuren opent. Hier kun je lokale wijnen proeven en genieten van kleine hapjes.

Bezoek je graag het theater? Ga dan naar een van de vele Zimmer Bühne-voorstellingen in Niederburg. De Duitse variant van de huiskamerconcerten zijn erg populair in de universiteitsstad en je vindt ze dan ook in overvloed. Hier brengen hooguit vier acteurs experimentele stukken ten tonele, verwacht dus geen Shakespeare. Een goed woordje Duits kunnen spreken is wel wichtig, aangezien deze stukken in de moedertaal van het land worden opgevoerd, maar zo nu en dan brengt men ook een Engels stuk ten gehore.

Wil je meer informatie inwinnen over de Bodensee of Oberschwaben? Neem dan een kijkje www.tourism-bw.com of www.visitbawu.com.

SUP-yoga op de Bodensee

Wakker worden in het gebied rondom de Bodensee doe je natuurlijk het beste óp de Bodensee. Je moet er wel vroeg voor uit de veren, maar peddelend op het meer zien hoe de zon zich vanachter de bergen laat zien, is de ultieme serene vakantiebezigheid. Nadat de zon over het meer schijnt is het tijd voor wat yoga-oefeningen. Geen betere manier om de dag te beginnen dan met een lesje SUP-yoga.

Waar te verblijven

We noemden net al dat Baden-Württemberg de wellnessprovincie van Duitsland is en dat benadrukken de vele wellnesshotels in de regio graag. Naast comfortabele bedden en een uitgebreid ontbijtbuffet kun je bij de vele hotels ook terecht voor fijne ontspanningsmassages of saunabezoeken.

Biohotel Mohren
Kom helemaal tot rust bij biohotel Mohren dat zich in een klein, maar idyllisch dorpje in de Bodenseeregio bevindt. Rondom het hotel kun je heerlijk wandelen, maar ook als je het hotel niet wilt verlaten valt er genoeg te beleven. Geniet er van heerlijke maaltijden die 100 procent biologisch zijn of ontdek een van de drie sauna’s die zich op de begane grond van het hotel bevinden.

Bio-Adler Vogt
Ook een bezoekje aan biohotel Adler Vogt staat garant voor een ontspannen verblijf. De delicatessen op de menukaart worden bereid met producten van de regionale organische boerderijen. Het hotel bevindt zich in het idyllische dorpje Vogt, waar je schattige huisjes kunt spotten.

Hotel feelMOOR
In de regio Oberschwaben bevindt zich Hotel feelMOOR. Bij dit wellnesshotel staan modderbehandelingen van lokale veen hoog in het vaandel – ze hebben er het modernste Moorbad in Duitsland. Dompel jezelf onder in een van de modderbaden of kies voor een ontspannende moor-packing, die afvalstoffen uit de huid wegvoert. Maak je modderbehandeling compleet met een glaasje TrinkMoor. Dit modderdrankje is zoals de naam al weggeeft gemaakt van diezelfde modder en is een ware immuunsysteembooster.

Beeld: Achim Mende, The Hike, Lisa Vermeij, Sabine van der Spoel

Laatste nieuws

Zie ook