Deze trends zagen we voorbijkomen tijdens Milan Fashion Week SS/22

We voorspellen dat deze trends een hit gaan worden in het voorjaar.

Lees ook

In Nederland is de herfst nog maar net begonnen, maar tijdens Milan Fashion Week verzetten designers onze gedachten graag van deze druilerige periode van het jaar. Met het presenteren van hun spring/summer 2022 collecties hebben we nu alweer zin in het voorjaar.

Metallics

De runway was dit jaar getuige van veel glanzende metallic stukken. Van mini dresses tot strapless tops. Fendi en Versace, die de handen ineensloegen, didn’t hold back.

Heldere tinten

Afgelopen zomer zagen we veel pastelkleuren voorbijkomen en de zomer van 2022 zal wederom kleurrijk zijn. Ditmaal zullen heldere en neotinten hoge ogen gooien. Prada’s dual show in Milaan en Shanghai showde vast zien hoe dat eruit zal zien.

Sportief

Na een lange periode van Work from Home hoeven we de comfortabele kleding-trend nog geen vaarwel te kussen. Tijdens een honkbalwedstrijd showde Boss zijn tweede sportkledingcollectie met Russel Athletic.

Fringe

Flecos, fringes of gewoon simpelweg franjes. Hoe je ze ook wilt noemen, je kunt er volgend jaar niet omheen. Op de runway showden onder anderen Salvatore Ferragamo en Alberta Ferreti met hun stukken dat de franje nog lang niet op z'n retour is.

Leer

Dankzij labels als Max Mara en Prada zagen we tijdens Fashion Week ook weer veel leer op de runway.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook