Foolproof en chic: minimalistische vlechten gaan deze herfst domineren 

Gek op microtrends? Dan ga je blij worden van de minimalistische vlecht.

minimalistische vlechten

De milkmaid braid, de visgraatvlecht, de kroonvlecht en de simpele French braid. Hoewel het totaal verschillende vechten zijn, hebben ze een ding gemeen: ze vallen op. De haartrend van dit moment is daarentegen eentje die iets minder opvalt, maar daarom niet minder in de smaak valt: minimalistische vlechten.

Minimalistische haarstijl 

Minimalistische vlechten gaan we deze herfst meer zien. Deze foolproof vlechtjes zijn sierlijk en speels, zonder het te kinderlijk te maken. De minimalistische vlechten – niet te verwarren met micro braids – zijn onder a-listers als Margot Robbie en Gigi Hadid een ware hit en toegegeven, ook wij zijn om.

De haarstijl leent zich perfect voor de herfst, want de kleine vlechten voegen wat cosiness toe aan je overall look. De baby braids – zoals je ze dan wel weer kunt noemen – worden vaak bij de scheiding van je haar gecreëerd, maar je kunt een dergelijk vlechtje ook bovenop je hoofd vlechten en er een knot mee draaien.

Variatie

Overigens hoef je geen klassieke minivlecht in je haar te vlechten. Ga bijvoorbeeld net zoals Gigi Hadid voor een minimalistische bubble braid.

Beauty
  • The Zoe Report
  • BrunoPress, Instagram