Wat je kunt doen als je maar aan je ex blijft denken

Een aantal dingen die je dan kunt doen.

Lees ook

Een gebroken hart kan pijn doen. Zeker wanneer je de relatiebreuk niet zag aankomen, of wanneer het niet helemaal van jouw kant komt. Als je blijft hangen in liefdesverdriet dan voel je je vaak ellendig. Je denkt alleen maar terug aan de leuke herinneringen en kunt niet meer inzien waarom de relatie niet meer werkte. Je blijft maar denken aan je ex en hoe leuk jullie het hadden. Gaan deze gevoelens niet over en heb je het idee dat je je ex écht terug wilt? Dan moet je dat goed aanpakken.

Waarom voel ik me zo?

Ga eerst eens terug naar de basis. Waarom heb je het idee dat je je ex terug wilt? Gaat het echt om die persoon of mis je vooral het idee van een relatie? Waarom is het uitgegaan? Heeft je ex dit aangegeven? Misschien heb je het zelf uitgemaakt en heb je daar nu spijt van. Waarom heb jij het uitgemaakt? Miste je iets in de relatie of kwam het ineens te dichtbij? Waarom heb je spijt? Het zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen om erachter te komen of je daadwerkelijk terug wilt komen bij je ex. Praat erover met vrienden, familie of iemand anders die je vertrouwt. Hoe meer advies, hoe beter. Als het mogelijk is, praat dan ook met mensen uit de omgeving van je ex. Op die manier leer je jezelf en je ex weer beter kennen.

Hoe ga je te werk?

Het terugkrijgen van je ex kan een lastige taak zijn. Voorop staat natuurlijk dat je er zelf volledig achter moet staan én dat je ex er ook voor openstaat. Anders heeft het sowieso geen kans van slagen. Uiteraard moeten er dingen veranderen in jullie gedrag en relatie.

Zorg dat je na de break-up je eigen leven weer op de rit hebt. De relatie moet niet op dezelfde voet verder gaan, daarmee ging het immers mis. Zit je weer lekker in je vel en heb je het gevoel dat je het ook in je eentje kan redden? En je mist je ex nog steeds? Dan weet je zeker dat het ook hem draait en dat je diegene niet alleen terug wilt omdat je je eenzaam voelt. Je straalt uit dat je je goed voelt en dat gaat je ex ook opvallen. Wanneer jullie weer met elkaar in contact komen, spreek dan uit waarom je hem mist. Geef ook aan wat jij graag anders zou willen zien, het draait immers niet alleen om hem. Een relatie komt altijd van twee kanten, dus je zult er beide opnieuw je best voor moeten doen.

Wat niet te doen

Kruip vooral niet in de slachtofferrol. Wil je je ex terug, dan moet je sterk in je schoenen staan. Wat je niet wilt doen is met hangende pootjes terugkomen. Daar zit je ex natuurlijk niet op te wachten. Heb je het idee dat jullie relatie echt een tweede kans verdient, dan is het belangrijk dat jullie voorzichtig weer nader tot elkaar komen en niet meteen in het diepe duiken. Ga weer eens low-key met elkaar koffiedrinken. Luister naar wat de ander te vertellen heeft en maak elkaar geen verwijten.

Wat als het niet lukt?

Wat dan als je er tijd en moeite in stopt en je je hart openstelt en het niet lukt? Als jij nog wel gevoelens hebt voor je ex maar diegene niet meer voor jou, dan doet dat pijn. Misschien wel meer dan op het moment dat de relatie is uitgegaan. Ook al lijkt de situatie op dat moment uitzichtloos, het komt altijd weer goed. Ga op in je verdriet, dat mag er namelijk zijn! Kijk elke avond een romantische film en huil de ogen uit je kop. Eet drie bakken ijs leeg en zet de meeste dramatische nummers op. Praat met je vrienden. Maar er komt een dag dat je je beter voelt en je langzaam weer overeind krabbelt. Je moet ook kunnen inzien waarom het niet lukt en dat je je ex niet terugkrijgt. Wanneer hij of zij duidelijk aangeeft dat het er echt niet meer inzit, respecteer dan ook die beslissing van de ander. Het kan even duren en langzaam pak je de draad weer op. Misschien sta je op een gegeven moment wel weer open om te daten met iemand anders. Dat is nog altijd de ultieme manier om over iemand heen te komen. Een beetje aandacht van iemand anders is immers nooit verkeerd.

Beeld: Ivan Samkov

Laatste nieuws

Zie ook